promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így nyerj a lottón péntek 13-án, holnap a babonás dátumot szerencsévé is kovácsolhatod
Borítókép:  Pixabay
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Babonás nép a magyar: kiderült, hogy másfélszer annyit lottózunk és kaparunk péntek 13-án.

A jelenlegi magyarországi hiperinflációs és áremelkedésekkel tűzdelt élethelyzetben nem csoda, hogy honfitársaink milliói fordítják fejüket a lottószámok és a kaparós sorsjegyek irányába. Egy kicsit mindenki reménykedik a jobb és gazdagabb életben, bár tudjuk, hogy mikroszkópikus az esélye egy telitalálatos szelvénynek, de a számok kiválasztása után egy picit mindenki megnyugodhat, hogy ő megtette a tőle telhetőt.

Meglepő, de péntek 13-án jelentősen többen szerencsejátékoznak hazánkban, a 13-as szám pedig az egyik legnépszerűbb tipp ezen a napon.

A Szerencsejáték Zrt. adatai szerint a legtöbben ilyenkor a sorsjegyet választják, a legutóbbi babonás napon 69 százalékkal több kaparós fogyott, a Skandináv lottón 71 százalékkal, a Hatoslottón 66 százalékkal, az Ötöslottón pedig 43 százalékkal ugrott meg a kereslet

- írja a Szerencsejáték.hu.

Nem beszélve arról, hogy jelenleg az Ötös- és a Hatoslottón is 11 hete duzzad a főnyeremény, így óriásit kaszálhat egy-egy szerencsés magyar játékos. És akkor az Eurojackpotról már ne is beszéljünk, ahol 30 milliárd forintnak megfelelő összeget vághat zsebre, aki Fortuna istennő a kegyeibe vesz a hiedelmekkel tarkított pénteki napon. Nem árt tudnod tehát, hogy bár különleges jelentősége van a péntek 13-ának, lényegesen több ellenféllel kell majd szembenézned, ha feladnál pár lottószelvényt. 

Ha babonás vagy, felsorolunk számodra pár népi szokást, hiedelmet, amelyekkel beédesgetheted a jószerencsét otthonodba.

  • Kopogtass fát: egy régi népi hiedelem szerint a gyógyító szellemek fákban lakoznak, így ha kopogtatsz rajtuk, a segítségedre sietnek és szerencsés leszel.
  • Viseld kifordítva a ruháid: eleinte pizsamákkal indult a történet, azután a hétköznapi ruhákra is elterjedt a furcsa szokás. Munkába és iskolába menet során azért csak óvatosan.
  • Sétálj az esőben: a régi időkből származhat a hiedelem, amikor is a veteményezés és növénytermesztések során ünnepelték az esőt. Ez egyébként manapság sincs másképp a mezőgazdaságban.
  • Dél felé nézz alvás közben: A feng shui-hoz van köze ennek a babonának, miszerint ha dél felé néz az arcod, miközben szundítasz, jó egészség és szerencse vár rád. 
  • Keress négylevelű lóherét: erről viszont már biztosan sokan hallottatok. Az ősi druidák úgy hitték, a négylevelű lóherék megvédik őket a gonosz szellemektől.

Szerencsés napot kívánunk neked holnapra!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás