promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Eltávolíthatja Ferenc pápát a Vatikán azonnali hatállyal - a konklávé szupertitkos tervéről hullt le a lepel
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

600 éve nem volt korábban példa arra, amit XVI. Benedek pápa tett 2013-ban, mikor lemondott tisztségéről. Egészségügyi okokra hivatkozva hozta meg a döntését, az egyház élén pedig Ferenc pápa követte őt. 

Egyes hírek szerint azonban a Vatikán Ferenccel nem igazán tervez hosszú távra. 76 éves korában választották meg a katolikus egyház vezetőjének Ferencet, aki akkoriban még remek egészségügyi kondíciónak örvendett. 2021-ben azonban vastagbélműtéten estt át, a hírek szerint viszont szerencsére nem találtak rákos sejteket a szervezetében.

Ferenc talán a legelső haladóbb szellemű pápa: több ízben kritizálta már az egyház melegellenes megnyilvánulásait, és összességében is egy kedvelhetőbb személynek tűnik, mint például XVI. Benedek, akinek személyisége gyakran bizonyult szűk látókörűnek és maradinak a mai modern haladó szellemű világ tükrében.

A hírek szerint azonban az egyháznak szúrja a szemét Ferenc liberális gondolkodása, illetve az egészségügyi állapotával kapcsolatban is aggályaik vannak.

Egyesek hangok szerint elképzelhető, hogy a vatikáni konzervatívok gyakorlatilag kiközösítik Ferencet egy titkos terv keretein belül, hogy kiszorítsák őt hatalmából. A forrás pedig nem más, mint egy olasz bíboros.

„A titkos tervnek több szakasza lesz, de egyetlen célkitűzés motiválja - lemondásra kényszeríteni a pápát"

- fogalmazott névtelenül a bíboros a La Stampa nevezetű újságnak

Szerinte a konzervatívok számára Ferenc homoszexualitással kapcsolatos kijelentései, illetve az abortusszal és a második (vagy sokadik) házassággal kapcsolatos gondolatai károsak az egyház számára. A hírek szerint Benedek halála felgyorsíthatja a terv végrehajtását, hiszen ha korábban próbálkoznak meg vele, két életben lévő egykori pápa jelenléte meglehetősen kellemetlen fényt vethetett volna az egyházra. 

Ferenc pápa térdével egyébként komoly gondok vannak, az utóbbi hónapkban tolószékben is láthattuk őt. Egy másik egyházi személy véleménye szerint amennyiben fokozódnak az egészségügyi problémái, ő maga fog önként távozni tisztségéből. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás