promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenet: az orosz légvédelem lelőtt valamit, ami talán nem emberi eredetű lehetett
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Furcsa hírek keringenek az Azovi-tenger környékén.

Először csillant fel a remény a békére a bő 10 hónapja tartó orosz-ukrán háborúban, amikor Putyin elnök január 6. és 7. között tűzszünetet hirdetett az ortodox karácsony miatt. A lélegzetvételnyi fegyvercsöndből azonban nem lett semmi, hiszen az ukránok nem fogadták el az egyoldalú javaslatot, az oroszok pedig rakétákkal kezdték el lőni Kramatorszkot, illetve katonákat csoportosítottak át Fehéroroszországba.

A harcok során a Fekete-tengerről esik a legtöbb szó, pedig a konfliktus az Azovi-tenger környékén is zajlik, amely lényegében a Fekete-tenger északi öble. Ezt nevezték régen Meótisznak, amelynek a mocsaraiban a monda szerint Hunor és Magyar eltévedtek vadászat közben.

Az orosz ellenőrzés alatt lévő területen a közelmúltban különös incidens történt. Úgy néz ki, hogy az orosz légvédelem lelőtt egy olyan repülő objektumot az Azovi-tenger fölött, amely talán nem földi eredetű.

A szemtanúk egy kisméretű, labda formájú tárgyként írták le azt a repülő eszközt, amelyet január 3-án egy légvédelmi rakétával semmisítettek meg. Az objektum Sultan-Saly falu fölött bukkant fel, nagyjából 2,5 kilométerre a földfelszíntől, és az oroszok kíméletlenül elbántak vele.

A riadalmat és a határozott fellépést az indokolta, hogy a közelben található Rosztov-na-Donu (vagyis a Don menti Rosztov), Oroszország tizedik legnagyobb városa, nem mellesleg fontos ipari központ.

Óriási blama lett volna, ha az ukránoknak sikerül támadást indítani ellene, de ezek szerint „idegenek” lehettek a nézelődők, nem pedig az ellenség – bár lehet, hogy az orosz lakosság jobban elfogadja, hogy földönkívüliek léptek be a légterükbe, mintha egyértelművé válna, hogy ukrán drónok.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás