promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zavarba ejtő ábrák láthatók Ferenc pápa ruházatán – lelepleződött egy titkos társaság?
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A katolikus egyházfő nagyon furcsa öltözéket viselt Chilében.

Az argentin származású Jorge Mario Bergoglio 2013-ban első amerikaiként ülhetett a pápai trónra, Ferenc néven. A most 86 éves szentatya merőben más stílust képvisel a napokban elhunyt elődjéhez, XVI. Benedekhez képest, így talán az sem meglepő, hogy az öltözékén néhány „nem oda való” ábrázolást is láthatunk.

A katolikus egyházfő ruházata pedig régi tradíciókat követ, amelyek gyökerei egészen a 4. századig nyúlnak vissza. Addig a római pápák nem viseltek megkülönböztető méltóságjelvényeket és öltözéket, utána viszont fokozatosan átvették a római császári jelvényeket, szimbólumokat, ezért is a bíbor és az arany például a legfontosabb színeik.

A szemfüles nézelődők alighanem észrevehették, hogy Ferenc pápa miseruháján a chilei látogatása során elképesztő szimbólumok voltak láthatók. Közülük a legdöbbenetesebb egy szögletes formájú, robotszerű lény rajza, amely a Chile és Peru területén húzódó Atacama-sivatag „óriására” emlékeztet leginkább.

Ez egy földbe vésett, 120 méter hosszú, emberszerű ábrázolás, amely Krisztus után 1000 körül készülhetett, és a rendkívül száraz időjárás miatt máig megőrződött. Valójában ez nem egy robot, hanem az inkák és mapucse indiánok ősi istensége, akit a Tarapacá vagy Tunupa névvel illetnek.

De mit keresett az ábrázolása Ferenc pápa öltözékén? Amikor a szentatya 2018-ban Chilébe látogatott, akkor hordott egy ilyen díszítéssel ellátott miseruhát, a helyi tradíciók előtt tisztelegve, tehát nem egy titkos társaság szimbólumairól van szó. Az az igazán különös mindebben, hogy Tarapacá/Tunupa pogány istenségnek számít, sőt a szokatlan megjelenítése miatt néhányan egyenesen földönkívülinek gondolják.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás