promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A nők egy dolgot biztosan képesek kiszagolni a férfiakon
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Evolúciós szempontból ennek nagy jelentősége van.

A nőkről tudjuk, hogy a férfiakhoz képest rendelkeznek egy „titkos” érzékkel (lásd: női megérzés), és az érzékszerveik is kifinomultabbak, mint az erősebbik nem tagjainak. Egy friss kísérlet pedig most egy újabb érdekes képességükre mutatott rá.

Úgy tűnik, a heteroszexuális hölgyek képesek kiszagolni, hogy egy férfi egyedülálló vagy nős-e. És ezt most szó szerint kell érteni, és ebben természetesen újra csak a hormonok játszanak szerepet.

A megállapítás nem meglepő, hiszen azt már korábban is tudtuk, hogy a nő sokkal vonzóbb a férfi számára akkor, ha éppen a menstruációs ciklusa legtermékenyebb időszakában van, vagy ha szexuálisan izgatott, tehát az efféle dolgok valóban kiszagolhatók a hormonszint-változások révén.

Egy közelmúltbeli felmérés során pedig arra kértek meg 82 heteroszexuális, 18 és 35 év közötti fiatal felnőtt nőt, hogy értékeljék bizonyos férfiak testszagát és arcberendezését. A kísérletben szereplő hölgyek fele szingli volt, a másik felük pedig rendelkezett partnerrel.

Mindegyik nő kiválaszthatott 3 egyedülálló, illetve 3 „foglalt” férfit a 89 névtelen tesztalany közül, akiknek aztán 24 órán keresztül kellett ugyanazt a pólót viselniük. Ezután a hölgyek megkapták a ruhadarabokat, hogy szagolgassák azokat.

A nem túl gusztusos vizsgálat során arra az eredményre jutottak a kutatók, hogy a szingli férfiak erősebb szagot árasztottak magukból. A partnerrel rendelkező hölgyek az egyedülálló férfiak arcát is szimpatikusabbnak találták, mint azokét, akik már feleséggel vagy barátnővel rendelkeztek.

Evolúciós szempontból mindenképpen értékes tulajdonság, hogy a nők ki tudják szagolni a párral rendelkező férfiakat, hiszen számukra egy ilyen hím udvarlása nem túl vonzó, mert az nem tud teljes erejével rájuk, illetve az utódnemzésre és utódgondozásra koncentrálni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás