promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tényleg eltűnhet a csikló, ha nem izgatják eleget?
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

TikTokon terjed az új őrület - tévhit, összeesküvés-elmélet, vagy éppen városi legenda - amely szerint eltűnhet a csikló, ha nem használják. Hogy van, aki ezt elhiszi, manapság nem annyira meglepő, de a feltevés akkora bizonytalanságot szült, hogy orvosok reagáltak rá. 

„Elveszíthetik” a csiklójukat a nők, ha nem használják - hívta fel a figyelmet TikTok-videójában egy népszerű fájdalomcsillapító márka, az Ovira. A videót már több mint 1,1 millióan látták, és úgy tűnik, kisebb pánikot keltett a felhasználókban. 

Miután egészen felkapott lett a téma, a női magazinok elkezdtek utánanézni a dolognak, így az Insider is. A lap megkérezte Dr. Janelle Howellt, aki a kismedencei szervek fizikoterápiájával foglalkozik és a chicagói Northwestern Kórházban praktizál.

„Fontos tudomásul venni, hogy az egész csikló nem tűnik el, de a mérete összezsugorodhat vagy éppen visszahúzódhat, amitől úgy tűnhet, mintha a csikló eltűnt volna”

- fogalmazott az orvos a lapnak, aki arról is beszélt, hogy létezik egy csiklósorvadásnak nevezett betegség, azonban az sem olyan egyszerű, mint a „használd vagy elveszíted” elve, illetve azt több tényező is okozhatja.

„Amikor a csiklósorvadás megtörténik, az általában nem csupán a szexuális aktivitásból eredő izgalom hiányának, hanem a csiklóba jutó hormonok elégtelen mennyiségének az eredménye”

- részletezte Howell, majd hozzáfűzte, hogy bár a hosszan tartó szexuális inaktivitás hozzájárulhat a csiklósorvadáshoz, ugyanis ez az egyik elsődleges módja a véráramlás fokozásának a szerveinkben, ugyanakkor hozzátette, hogy a menopauza, a hormonális fogamzásgátlás és a gyulladásos állapotok szintén csökkenthetik a tesztoszteron és az ösztrogén mennyiségét, amely növelheti a csiklósorvadás kialakulásának esélyét.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás