promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így néz ki Szeles Mónika, aki jövőre lesz 50 éves, és másfél évtizede tényleg magyar
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Túlélt egy merényletet is a teniszcsillag.

A kilencvenes években nem akadt magyar, aki ne lett volna végtelenül büszke Szeles Mónikára. A teniszcsillag pedig az akkori Jugoszláviában született, bár igaz, hogy magyar családban, az egykor hozzánk tartozó Újvidéken.

Kevesen tudják róla, hogy 2007-ben valóban felvette a magyar állampolgárságot, így már ízig-vérig közénk tartozónak számít. A legnagyobb sikereit amerikai színekben érte el, mert 1986-ban (alig 14 évesen) egy ottani híres teniszakadémián pallérozta tovább a tudását.

A sikerek pedig hamar megérkeztek, Mónika 1990-ben megnyerte a francia Roland Garrost, ezzel a legfiatalabb győztessé vált. Összesen 9 Grand Slam-tornán diadalmaskodott, Wimbledonban csak a döntő jött össze neki 1992-ben.

Akkoriban a pályája csúcsán járt, ám egy durva merénylet kis híján derékba törte a karrierjét. Végül összekapta magát, és 1996-ig még többször került a világranglista élére. Hivatalosan 2008-ban vonult vissza, bár az utolsó mérkőzését 5 esztendővel korábban játszotta.

1993-ban egy őrült Steffi Graf-rajongó néző a teniszpályán szúrta hátba. A 28 éves férfi nyilvánvalóan meg akarta őt gyilkolni, de szerencsére a sztársportoló sérülése csak közepesen súlyosnak bizonyult, így 1995 augusztusában visszatérhetett a pályára.

A hangos nyögéseiről elhíresült Mónika jövő decemberben kerek évfordulót, az 50. születésnapját ünnepelheti. A legfrissebb fotói alapján nem sokat változott, legalábbis a mosolya és a szeme csillogása még ma is ugyanolyan tinis.

A talán túlzottan is vékony Mónika 2009-ben kezdett el randizgatni a milliárdos üzletember Tom Golisanóval, aki csaknem 32 évvel idősebb nála. A háromszorosan elvált férfi a teniszező mellett már kitartott, 2014-ben volt az eljegyzésük, gyermekük azonban nem született.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás