promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Együtt lottózott a falu lakossága, 58 milliárd forintot nyertek
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy csapásra milliárdos lett a kis falucska lottócsapata.

Piszok nagy szerencse érte a kis belga falu, Olmen lakosságát, akik úgy döntöttek, hogy együtt fognak lottózni. A falu lakói fejenként 15 eurót fizettek be a lottócsoportba, ebből vették aztán a szelvényeket, melyek közül az egyiken a nyertes számok álltak.

Az EuroMillions december 6-i sorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki:

12, 20, 25, 26, 27 + 8, 12.

Ezekkel a számokkal nyertek a belga faluban 143 millió eurót, vagyis átszámítva durván 58 milliárd forintot. Mivel a 4 ezer fős faluban 165-en játszottak, így természetesen egyenlő arányban el kellett osztani a mesés nyereményt, de így is fejenként 870 ezer euró, vagyis 354 millió forint jutott mindenkinek karácsony előtt.

A nyertesek közül többen is úgy döntöttek, hogy a pénzből elutaznak valami egzotikus helyre, hogy ott töltsék az ünnepeket, de többen inkább befektetik az összeget, míg mások a barátaikkal és a rokonaikkal fogják megosztani.

Bár az Olmen-i nyeremény az EuroMillions eddigi legnagyobb jackpotja, a rekordot egy brit játékos tartja, aki 2021 júliusában 230 millió eurót nyert. A világ legnagyobb lottónyereményének rekordja pedig egy amerikai szerencsejátékhoz, a Powerball-hoz kötődik, ahol nemrég 2 milliárd dollárt nyert valaki.

Az EuroMillions 2004-ben indult el, és jelenleg 9 országban lehet kapni a lottózókban (Ausztria, Belgium, Franciaország, Írország, Luxemburg, Portugália, Spanyolország, Svájc, Egyesült Királyság), de természetesen online is lehet szelvényt venni, ha valaki szeretne szerencsét próbálni vele.

(via EuroNews)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás