promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kivonul az Aldi, elhagyja az egyik fontos piacát
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az Aldi eladja az üzleteit, és kivonul.

Az Ynsight Research kutatócsapata harmadik éve vizsgálta meg, hogy melyik áruházláncokról és milyen kontextusban beszélgetünk a legtöbbet online. Ez alapján pedig meg tudják vizsgálni, hogy melyik a magyarok kedvenc áruházlánca.

Az online említések szerint 2021-ben a Lidl volt az élen, amit a Coop, majd a Spar, a Reál, és az Aldi követett. Ha viszont megnézzük az áruházláncok népszerűségét a Facebook-oldaluk követőinek száma szerint, akkor már teljesen más rangsort kapunk: az első helyet toronymagasan az Auchan foglalta el, majd azt követi a Lidl, a Spar, a Tesco, a Coop, és az Aldi. Egy másik szempont szerint viszont mind a Lidl, mind az Aldi sokkal lejjebb végzett, ugyanis ha megnézzük az üzletláncok népszerűségét a szentiment-indikátor alapján, akkor a Metro végzett az élen, míg a Lidl csak a negyedik, az Aldi pedig csupán a hetedik helyen végzett.

Ez persze nem jelenti azt, hogy ennyivel kevesebben járnának az Aldiba; Magyarországon rengetegen vásárolnak a német kiskerlánc hazai üzleteiben. Európa számos országában is jelen van az Aldi, azonban a vállalat nemrég bejelentette, hogy teljesen kivonul Dániából, és az országban található 188 üzlet közül 114-et, és 3 elosztóközpontját a norvég Reitan Retail nevű kiskereskedelmi cég vásárolja meg - írja az ESM kiskereskedelmi szakportál.

A Reitan Retail csoporthoz tartozó Rema 1000 diszkontláncnak mind ez idáig 330 élelmiszerüzlete volt Dániába, de most, hogy megvásárolták az Aldi üzleteit, ez a szám durván 30 százalékkal megugrik.

Az Aldi közlése szerint 8 másik európai piacra fog összpontosítani ezután, a dán Aldikban dolgozó 2800 főből pedig 1200 embert bocsátanak el.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás