promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kövér László elpusztíthatatlan csúcsmobilja simán lekörözi Orbán Viktor telefonját is
Borítókép:  YouTube (screenshot)
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A házelnöknek olyan mobiltelefonja van, hogy azon sokan meglepődnének.

Németh Szilárd nemrég egy olyan fotót tett közzé a magyar Országgyűlés házelnökéről, Kövér Lászlóról, amin jól látszik a mobiltelefonja is. Ebből a fotóból kiderült, hogy a kormánypárti elnök készüléke még Orbán Viktorénál is régebbi és butább, ugyanis míg a miniszterelnök egy 2009-ben piacra dobott telefont használ, addig Kövér László egy 21 éves Nokia 6310-est, ami a 2000-es évek kedvence volt.

A cég tavaly támasztotta fel ezt a készüléstípust - persze a kor igényeire átszabva: az új Nokia 6310-es egy nagyobb, 2,8 hüvelykes QVGA felbontású kijelzőt és nagyobb gombokat kapott, ugyanakkor egy olyan, 1150 milliamperórás telep jár hozzá, ami akár több hétre is elegendő energiával látja el a telefont. Ezt a fajta mobiltelefont jelenleg 25 ezer forintért árulják a legtöbb helyen.

Kövér László híres arról, hogy ragaszkodik a régi, jól bevált dolgokhoz, így például az elpusztíthatatlannak tartott Nokiához is. Ugyan nem lehet vele internetezni és kamerája sincsen, de egy minden szempontból strapabíró és praktikus készülék. A Nokia 6310-es kéthetes készenléti időt tud, normális használattal is több, mint egy hetet kibír az akksija, nagy SMS-tárral és 500 névjegyes férőhellyel rendelkezik.

Tulajdonképpen a Nokia 6310-es volt az első igazi menedzserkészülék, amit könnyen lehet kezelni. Aki tényleg csak telefonálásra akarja használni, annak teljesen megfelel ez a típus. Érdekesség, hogy pont az ilyen telefonok miatt tartották meg a 2G-t, mivel sokaknak van ilyen készüléke. Persze ezeken a telefonokon nem működik a böngésző, és ha működne is, akkor olyan lassú lenne, hogy semmilyen oldalt nem lenne képes betölteni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás