promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ilyen sem volt még: több száz processzort csempészett a méhében egy nő
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egyre furfangosabb trükköket találnak a csempészek a gyors meggazdagodás érdekében, így történt ez egy Zhao nevű nővel is, aki a méhében akart több száz processzort csempészni. 

Természetesen nem arról van szó, hogy a nő a saját méhébe valamilyen fura módon beapplikálta egyenként a csempészni vágyott eszközöket, hanem  a felcsatolhatós verziót választotta. A kapacitást azonban teljesen teljesen kimaxolta, ugyanis a kínai hatóságok adatai szerint több mint kétszáz processzort foglaltak le tőle, illetve kilenc iPhone-t is találtak – számolt be az esetről az IGN.

Zhao egyébként valószínűleg pont a kapzsisága miatt bukott le, illetve a furfangos válaszai és megjelenése miatt a vámtiszt félrevonta őt további kihallgatásra. Az átvizsgálás során a hatóságok azt találták, hogy Zhao szilikon gyomrot visel, amelyet a derekára erősítettek. Ugyanis az ellenőröknek azt mondta, hogy öthónapos terhes, ahhoz képest viszont gyanúsan nagynak tűnt a pocak, legalább, mintha a harmadik trimeszterben járna. Szó szót követett, a nőt gyorsan kiszedték a sorból, és rövid időn belül kiderült az igazság. 

A protézissel összesen és pontosan 202 darab Intel Alder Lake CPU processzort és 9 iPhone-t szeretett volna átcsempészni. Nem világos, miért gondolta Zhao, hogy a módszerrel sikeres lesz, ugyanis a röntgen-szkennelő gépekkel végzett biztonsági ellenőrzések könnyen segítettek volna a vámtisztviselőknek rájönni, hogy a terhes nő valójában csempészárut vitt magával.

Zhao súlyos pénzbírságra és börtönbüntetésre számíthat az elektronikai cikkek csempészetére tett kísérletei miatt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás