promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Olyan drága minden, hogy az emberek kutyakaját esznek már bizonyos országokban
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Van, aki a radiátoron melegíti meg az ételt, míg más állateledel elfogyasztására kényszerül. A szegénység olyan súlyosan sújtotta Wales egyes részeit, hogy az embereknek teljesen le kell alacsonyodniuk, hogy el tudják látni a családjukat.

Az új népszámlálási adatok alapján Wales szükségben élő közösségei közül hat Cardiffban található. Az elmúlt hónapban ismét drágultak az élelmiszerek, olyannyira, hogy a bolti árak átlagban több, mint 12 százalékkal voltak magasabbak, mint egy éve novemberben. Az élelmiszerárak az elmúlt hónapokban mindenhol emelkedtek, ami az elmúlt 45 év legmagasabb szintjére emeli az általános inflációt az Egyesült Királyságban.

Mark Seed – aki a kelet-cardiffi Trowbridge-ben közösségi élelmezési projektet vezet – arról beszélt a BBC-nek, hogy nehézségekkel küzdő háztartások már nem csak olyan területeken vannak, amelyek neve régóta egybeforrt a szegénységgel. Azonban itt a legelkeserítőbb a helyzet. Trowbridge például egy tipikusan ilyen hely. 

„Még mindig megdöbbent a tény, hogy vannak olyan emberek, akik állateledelt esznek. Vannak emberek, akik radiátoron vagy gyertyán próbálják felmelegíteni ételeiket. Ezek megdöbbentő történetek, amelyek valójában a valóságról szólnak. Cardiff egy virágzó város, de vannak itt olyan nélkülözésben élő emberek, akiknek a körülményei egyszerűen elfogadhatatlanok"

- fogalmazott Seed, majd hozzátette, az emberek nem kapnak elég fizetést ahhoz, hogy megengedhessék maguknak a létfontosságú dolgokat, ráadásul a megélhetési költségek folyamatos növekedése miatt az árak egyre magasabbak lesznek.

A legutóbbi népszámlálási adatok alapján Wales egészében javult a nélkülözés az elmúlt 10 évben annak ellenére is, hogy a háztartások több, mint felében van olyan ember - 54,1 százalék -, akinek nincs munkája, tartósan beteg, fogyatékossággal él, alacsony az iskolai végzettsége, túlzsúfolt könyezetben él, vagy egyszerűen csak nem tudja rendesen kifűteni az otthonát.  

Közelebbről nézve az eredményeket pedig az is látható, hogy olyan háztartás is van, amelyre az összes kategória igaz. Kívülről nézve persze más a helyzet.

„Újabb épületeket húznak fel, virágzik a gazdaság, és cégek költöznek ide – de van egy szakadék, és mi ezt próbáljuk meg betömni"

- összegzett Mark Seed a Metro-nak. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás