promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megrázó, véres csomag érkezett Magyarországra - ukrán nagykövetségek Európa-szerte kaptak a gyanús küldeményből
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nyolc ukrán nagykövetség részesült a megrendítő tartalmú küldeményben, többek között Budapest is.

Arról már korábban mi is írtunk, hogy Európa-szerte erősítettek az ukrán nagykövetségek biztonságán, hiszen Madridban egy levélbomba a napokban megsebesített egy biztonsági őrt. Az ügy tovább gyűrűzik, hiszen a BBC beszámolója szerint véres csomagot kapott nyolc ukrán nagykövetség - köztük a budapesti is. Gyanús pakk érkezett még Olaszországba, Hollandiába, Lengyelországba, Horvátországba, Ausztriába, Spanyolországba és Csehországba is.

A hírek szerint vérrel átitatott állati szemekkel voltak tele a küldemények.

„Ez egy remekül megtervezett kampány megfélemlítési szándékkal"

- nyilatkozott Dmytro Kuleba, Ukrajna külügyminisztere, de felszólalt az ukrán külügyi szóvivő, Oleh Nyikolenko is.

Okkal feltételezhetjük, hogy az ukrán nagykövetségek és konzulátusok jól megtervezett terrorizálása és megfélemlítése zajlik. Mivel nem tudják megállítani Ukrajnát a diplomáciai fronton, megpróbálnak megfélemlíteni minket. Azt viszont azonnal kijelenthetem, hogy ezek a próbálkozások hasztalanok. Továbbra is hatékonyan fogunk dolgozni Ukrajna győzelméért"

- tette hozzá.

A csomagok valódi jelentését továbbra is tanulmányozzák a szakértők. Oroszország feltehetően érzékeltetni szeretné, mire számíthat az az ország, amely Ukrajna pártját fogja.

A történethez kapcsolódhat, hogy a vatikáni nagykövet lakásának bejáratát megrongálták, római követségi forrás szerint pedig emberi ürüléket hagytak az ajtó előtt. A kazahsztáni ukrán nagykövetség bombafenyegetést kapott, illetve az USA sem maradt ki a történetből: hozzájuk is érkezett egy kritikus levél, azonban azt még egyelőre nem árulták el, hogy honnan érkezett a küldemény.

[[v]]

[[c2]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás