promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
ATM-es csalók vadásznak a pénzünkre: trükkös módszerrel fosztanak ki minket egy pillanat alatt
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Így trükköznek az ATM-es csalók, akik másodpercek alatt veszik el a pénzünket.

Magyarországon is egyre gyakrabban futnak bele a gyanútlan emberek ATM-es csalókba, akik látszólag csak jóindulatúan segíteni akarnak a készpénzfelvételnél. A csalók elsősorban külföldiek és idősek jóhiszeműségét használják ki, akik bankautomatákból akarnak pénzt felvenni.

Januárban a Budapest VII. kerületi rendőrök fogtak el egy háromtagú bandát, akik több, mint 200 ezer forinttal károsítottak meg egy ukrán férfit. Az ATM-es csalók trükkös módszere, hogy odalépnek a bankautomatánál álló áldozatukhoz, és felajánlják, hogy segítenek neki a pénzfelvételben. Miután az áldozat beírja a felvenni kívánt összeget, a kifizetés előtt elsötétül az automata kijelzője; ekkor a csalók azt mondják, hogy lefagyott a gép vagy nem működik, gyorsan próbálják meg a szomszédos ATM-et. Miközben a csaló igyekszik szóval tartani és lekötni az áldozat figyelmét, egy pillanat alatt kiveszi az automatából azt a pénzt, amit előtte levettek az áldozat számlájáról.

A terézvárosi rendőrök most egy ugyanilyen ATM-es csalót fogtak el, aki még augusztus közepén egy idős nő pénzét vette el ugyanezzel a módszerrel. A 40 éves csalóról kiderült, hogy az elmúlt időszakban több embert is megkárosított, összesen 300 ezer forintot csalt ki az áldozataiból.

A Magyar Rendőrség a hivatalos weboldalán tett közzé egy rövid videót, amin jól látszik, hogy a 40 éves csaló hogyan vette el egy pillanat leforgása alatt a sértettek pénzét. Ugyan a gyanúsított nem tett vallomást, a rendőrök őrizetbe vették, valamint előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás