Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Milliókat érint a pénzügyminiszter bejelentése, Varga Mihály szerint óriási változás jön 2023-ban

Milliókat érint a pénzügyminiszter bejelentése, Varga Mihály szerint óriási változás jön 2023-ban

Élet

Milliókat érint a pénzügyminiszter bejelentése, Varga Mihály szerint óriási változás jön 2023-ban

Élet

Promotions 11:51

Nemcsak farhát marad a hó végére jövőre a nyugdíjasoknak, ugyanis nyugdíjemelésről tárgyalt tegnap a kormány gazdasági kabinetje. A részletekről Varga Mihály pénzügyminiszter tájékoztatott.

Úgy tűnik, megrázza a kormány a nyugdíjfát, jövőre újabb könnyítéseket jelentettek be azoknak, akik már megkeresték a kenyérre valót életük során. 

A pénzügyminiszer legújabb Facebook-bejegyzésében arról számolt be, hogy tegnap nyugdíjemelésről tárgyaltak a gazdasági kabinetben, illetve, hogy novemberben nyugdíjprémiumot és nyugdíj-kiegészítést is fizetett a kormány a szépkorúaknak. Továbbá közölte azt is, hogy januártól újabb nyugdíjemelés várható, a 13. havi nyugdíj pedig februárban érkezik.

A nyugdíjemelés mértékéről egyelőre még nincs információ, feltehetően a részletek még kidolgozás alatt vannak. Cikkében a Blikk megjegyzi, hogy bár a költségvetési törvényben eredetileg 5,2 százalékos emelést határoztak meg, azóta jócskán nőtt az infláció, tehát az is lehet, hogy a nyugdíjasok még ennél is magasabb összegre számíthatnak. Megjegyzik, a kormány várhatóan decemberben tájékoztat arról, hogy mennyi pénzből gazdálkodhatnak a nyugdíjasok 2023-ban.

Hozzáteszik, hogy az inflációs várakozások alapján akár 17,5 százalékos emelés is megtörténhet 2023-ban. Érdekességképpen, a novemberi nyugdíjemelés immár a harmadik volt az idei évben, azonban a rekordmagas, 20 százalék feletti infláció miatt a kormány újabb emelést jelentett be. Varga Mihály a kommentszekcióban arról is írt, hogy azon dolgoznak, hogy a szankciós válságban is megvédjék a nyugdíjak értékét.

Borítókép: Varga Mihály/Facebook