promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rejtély, hogy miért ebben a tizenkét fős magyar faluban keresik a legtöbb pénzt az emberek
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Bár Budapesten élnek a legtöbb pénzből az emberek a településtípusok szerinti bontás alapján, a településeket és kerületeket nézve Tornakápolna, egy 12 fős aprócska magyar falu  áll az élen, amely ezzel megelőzi többek között a II. kerületet is.

Tavaly bruttó 354 ezer forint volt az átlagos havi kereset Magyarországon, ami nettó havi 235 ezer forintot jelentett - írja a Napi.hu a Nemzeti Adó-és Vámhivatal adatai alapján. Hozzáteszik, hogy a legmagasabb átlagos havi nettó kereset Budapesten volt, ami havi 313 ezer forint, a sorban pedig a megyei jogú városok következnek, ahol átlagban 253 ezer forint volt ez az összeg, és őket követik a városok 225 ezer forintos átlagos havi keresettel. A legkevesebb pénzt a községekben élők keresték, ami átlagban havi 197 ezer forint volt tavaly.

Ez azt jelenti, hogy a községekben a fővárosi bérnek mindössze 63 százalékát keresték meg a munkavállalók átlagosan.

És itt jön az igazi csavar a történetben, mert miközben a községek nem jártak valami jól - legalábbis az átlagos havi keresetet tekintve -, van egy kis falu az Északi-középhegységben, ahol átlagosan 535 ezer forintot vitt haza egy munkavállaló, és amelyet Tornakápolnának neveznek. A második helyezett - nem rendkívül meglepő módon - a II. kerület volt 498 ezer forinttal, míg a harmadik helyen Telki szerepel a listán összesen 467 ezer forintos havi átlagkeresettel. 

Érdemes megnézni azt is, hogy a statisztika szerint hol élnek a legkevesebb pénzből, ez a hely pedig nem más, mint

Csenyéte, ahol a legalacsonyabb átlagos havi nettó kereset havi 37 ezer forint volt.

 
Egyébként a számokat tekintve, lehet, hogy van valami a jólismert Buda-Pest ellentétben, ugyanis átlagosan 77 ezer forinttal vittek többet a budaiak a pestiekhez képest. A leggazdagabb megyék - ahol a legmagasabb havi nettó fizetést mérték - Pest és Győr-Moson-Sopron megyében volt, ahol havi 259, illetve 254 ezer forintot kerestek. Megjegyzik azt is, hogy 

Magyarország 19 megyéjéből 14-ben az országos átlag alatt volt a kereset.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás