Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A Gazprom súlyosan megfenyegette Európát, leállhatnak a földgázvezetékek egyes térségekben?

A Gazprom súlyosan megfenyegette Európát, leállhatnak a földgázvezetékek egyes térségekben?

Élet

A Gazprom súlyosan megfenyegette Európát, leállhatnak a földgázvezetékek egyes térségekben?

Élet

Promotions 10:10

Mozgalmas télnek nézünk elébe az orosz-ukrán háborút illetően. 

Az utóbbi napokban Ukrajna lesújtó humanitárius és infrastrukturális állapotáról volt hangos a sajtó. Az orosz csapatok a herszoni kivonulás előtt tönkrevágták a várost és környékét, miközben az orosz légitámadások sem csillapodtak. Több millió ukrán él együtt áramkimaradásokkal, ráadásul közelednek a téli fagyok is, amely mindkét fél számára komoly kihívást jelenthet. A G7-ek megállapodtak abban, hogy ársapkát vezetnek be az orosz kőolajra, és az Európai Bizottság ugyanilyen javaslatot tett a földgáz esetében.

Zelenszkij úgy fogalmazott, hogy úgynevezett halhatatlansági központokat hoznak létre országszerte, ahol lesz fűtés, melegvíz és áram.is, tehát ha az orosz légicsapások folytatódnak a télen is, ezekben a központokban menedékre lelhetnek az ukránok. Zelenszkij számításai szerint legalább márciusig számítani lehet áramkimaradásokra Ukrajnában.

Kijev bekérette a magyar nagykövetet, mivel Orbán Viktort a Magyarország-Görögország mérkőzésen Nagy-Magyarország térképpel ellátott sállal kapták lencsevégre. A térkép magában foglalja Ausztriát, Szlovákiát, Romániát, Horvátországot, Szerbiát és Ukrajnát.

Az elmúlt nap egyik legjelentősebb történése, hogy az orosz Gazprom súlyosan megfenyegette Európát azzal, hogy megszüntetni az áramoltatást azoknak a vezetékeknek az esetében, amelyek Ukrajnán keresztül haladnak. Ez különösen lesújtó hír lehet Moldova számára a tél beköszönte előtt. Úgy fogalmaztak az oroszok, hogy egyes gáztartalékokat, amelyeket Moldovának szánnának, Ukrajna raktároz el. 

Ha kíváncsi vagy arra, milyen hatással lehetnek a téli fagyok az ukrán és az orosz hadierőkre, kattints az alábbi cikkre.

Borítókép: Profimedia