promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tavaszra véget érhet a háború? Elszólta magát az ukrán védelmi miniszter egyik helyettese
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egész magabiztosan nyilatkozott az ukrán védelmi miniszter egyik helyettese a háború esetleges végkimeneteléről és befejezésének időpontjáról. Volodimir Havrilov nyugalmazott vezérőrnagy a Sky Newsnak azt mondta, az az érzése, hogy tavasz végére befejeződik a háború. 

Ukrajna nem áll le a győzelem pillanatáig, és bár nem tartja valószínűnek, megtörténhet, hogy Oroszország beveti az atomfegyvereit is - fogalmazott Volodimir Havrilov a Sky newsnak adott interjújában. Ebben egész optimistán fogalmazott, szó szerint azt mondta, hogy

„Mindenki számára igazságos lesz a forgatókönyv, és egy taktikai nukleáris csapás nem jelenthet olyan fenyegetést, amely megakadályozna bennünket abban, hogy folytassuk a háborúnkat”.

Aztán arról is beszélt, hogy béketárgyalásokra csak és kizárólag abban az esetben kerülhet sor, ha Oroszország vállalja, hogy teljesen kivonja csapatait Ukrajnából; igaz ez a Krím-félszigetre is, amelyet Oroszország még 2014-ben csatolt el a szomszédjától. Továbbá kiemelte, hogy az ukrán társadalmi konszenzus alapján a legvégsőkig mennek, és szerinte az sem számít, hogy mindez milyen forgatókönyv alapján valósul meg. 

„December végéig beléphetünk például a Krímbe. Lehetséges, lehetséges. Nem kizárt, hogy így lesz”

- fejtegette a lehetséges forgatókönyvek egyikét.

A téli háborúzásról azt mondta, a leghidegebb évszakban sem lehet megpihenni, ugyanis ha - bár csak ideglenesen - leállítanák a hadműveleteket, az nagyobb esélyt adna az oroszoknak a készleteik feltöltésére és a további felkészülésre. A háború végéről azt mondta, fel kell készülni arra, hogy a harcok elhúzódhatnak még egy ideig, főleg, ha Oroszország valahogy visszaszerzi az erejét.

„Természetesen ebben az esetben a háború eltart egy ideig. De az az érzésem, hogy tavasz végére ez a háború befejeződik”

- jelentette ki sejtelmesen Volodimir Havrilov.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás