promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A halálraítélt gyilkos ezt a trilógiát akarta megnézni DVD-n, mielőtt kivégzik
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ronnie Lee Gardner nagyon hosszú időt töltött a halálsoron, és még a filmek se voltak rövidek, amiket megnézett a halála előtt.

Ronnie Lee Gardner 1984 októberében megölte a 37 éves Melvyn John Otterstromot egy rablás során Salt Lake Cityben. Mialatt 1985-ben a bírósági tárgyalását tartották, a fejébe vette, hogy megszökik. A probléma az, hogy még ez is balul sült el, mivel közben halálosan megsebesítette a 36 éves Michael Burdell ügyvédet.

Az ügyvéd megölésével már nagyon túlfeszítette a húrt. A kétrendbeli gyilkosságért elítélt Gardnert az első vádpontért életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, a másodikért viszont már halálbüntetést kapott.

Később, amikor Utah állam börtönében tartották fogva, 1994-ben egy rabot is megkéselt, de ő életben maradt. A fellebbezések sorozatával a halálraítélt gyilkos elérte, hogy 25 évet töltsön a halálsoron.

A Halálbüntetésének enyhítésére irányuló kérelmét 2010-ben elutasították. Gardner kivégzése végül a média figyelmét is alaposan felkeltette, mivel azt kérte, hogy kivégzőosztag végezzen vele. Az öt főből álló csoport fegyvereibe négy éles és egy vaklőszert töltöttek, hogy ne tudják a végrehajtók, melyiküké volt a halálos lövés.

Ronnie Lee Gardnernek volt néhány fura kérése a kivégzése előtt, de a legjobban arra kapta fel mindenki a fejét, hogy meg akarta nézni A Gyűrűk Ura trilógiát, amit meg is engedtek neki. Nos, mind a három Gyűrűk Ura film elég hosszú, szóval még ezzel is el tudta tolni a kivégzését.

Az utolsó vacsoráján egy szaftos steaket, homárt, almáspitét és vanília fagylaltot kért, majd 7Uppal öblítette le az egészet. Ezután saját elmondásra szerint spirituális okból két napos böjtbe kezdett, szóval még ezt is ki tudta harcolni. A halálraítélt gyilkos utoljára egy mormon lelkésszel tanácskozott.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás