promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin megbuktatására készülnek az oroszok? Vészjósló üzenet látott napvilágot
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A herszoni visszavonulás óta áll a bál az oroszok háza táján, politikai elemzők szerint viszont még korai a háború végéről beszélni. 

Szerda este érkeztek az első hírek arról, hogy az orosz csapatok visszavonulót fújnak Herszonban, másnapra pedig már karneváli hangulat uralkodott a regionális fővárosban. A térségbe visszaérkező ukránok - Zelenszkij elnökkel egyetemben - ünnepeltek, táncoltak, hiszen visszakapták otthonukat. A meghátrálás óta komoly kritika éri az orosz offenzívát, és ezzel együtt Putyin elnököt is, sokan úgy fogalmaznak, hogy Moszkva teljesen elveszítette a fonalat.

Abszolút hatalmat adunk az uralkodónak, és a vészterhes időkben ő megment minket. Ha azonban ő s***fejekkel veszi körül magát, vagy köp a társadalmi igazságosságra, az kellemetlen, de csak akkor, ha megment. Ha nem, akkor az Esőkirály sorsa vár rá"

- írta egy Telegram üzenetben Alekszandr Dugin, orosz filozófus, amelyet később törölt. Az Esőkirály legendájáról azt érdemes tudni, hogy megölik, mert nem hozott esőt aszály idején, ami igencsak vészjósló üzenet Putyin szemszögéből nézve.

Arról már korábban is írtunk, hogy sokan azt pedzegetik, Putyin utódját már régóta keresi az orosz vezérkar. Az elnök betegségéről is terjengenek hírek, miszerint egy onkológus rendszeresen látogatja, és napról napra romlik az egészségügyi állapota.

Az ukránok szép fokozatosan visszatérnek Herszonba, a rendőrség és a televíziós-rádiós szolgálatok is elfoglalták korábbi helyüket. Egyelőre a városban azonban kijárási tilalom van életben, mivel aknamentesítenek az ukránok. Az infrastruktúrák javítását is megkezdik a napokban az ukránok, azokban jelentős károkat tettek az orosz csapatok.

Egyes előrejelzések szerint további területeket veszíthet Oroszország, Ukrajna déli részét is visszafoglalhatják Zelenszkij csapatai. A herszoni, stratégia vereség után úgy tűnik, tovább dől az orosz hadierők összeomlásának dominója, azonban a háború befejezése egyelőre még nincs terítéken.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás