promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lemondott a hercegnő: a sámán vőlegénye miatt fordul el királyi kötelezettségeitől
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sehol sem tökéletes a királyi vér.

II. Erzsébet királynő halála után a brit királyi család élete meglehetősen kaotikusnak és botrányosnak tűnik, és Károly király nem éppen az a megnyugtató jellem, aki mellett nyugodtan hátradőlünk abban a biztos tudatban, hogy mindent képes lesz a kezében tartani. Sőt néha az az érzése az embernek, mintha egy kicsit ő is generálná az egészet azzal, hogy nem az a megfontolt, diplomatikus és érzelmeket kizáró alkat, mint mondjuk az édesanyja volt.

Bár a néhai királynőnek sem ment minden könnyedén és magától értetődően az elején, így talán Károlynak is lesz pár éve beletanulni abba, hogy mi a különbség Károly és Károly király között.

De míg a média a brit királyi családdal van elfoglalva, addig Norvégiában is zajlik az élet: a norvég hercegnő a legutóbb azt jelentette be, hogy lemond mindenféle királyi kötelezettségeiről, hogy a sámán vőlegényével a közösen megalapított alternatív természetgyógyászati válallkozásukra tudjon koncentrálni. Vőlegénye, Durek Verrett mindent megtesít, amit a többség furának, érthetetlen és hülyeségnek tart: szerinte például a rák választás kérdése.

A hercegnő édesapja, V. Harald király elfogadta a döntését, viszont abban nem engedett, hogy a hercegnő a címét is elveszítse, így azt Márta Lujza megtarthatja. Az 51 éves hercegnő külön nyilatkozatban kifejtette, hogy miért is döntött úgy ahogy:

„fontos számomra, hogy megkülönböztessem a mind magánemberi és mind királyi család tagjaként végzett tevékenységemet”

Norvégiában egyébként nem nézik jó szemmel ezt a fajta szemléletét, az emberek többsége elítéli az alternatív gyógymódok iránti részvételét, főleg azóta, hogiy Márta Lujza iskolát hozott létre a célból, hogy

akinek szüksége van rá, azoknak segítsen kapcsolatba lépni az angyalokkal.

A három lányas édesanya és elvált, majd özveggyé lett hercegnő 2019-ben vállalta fel a kapcsolatát a „sámánnal." Megdöbbentő helyen, a saját hivatalos Instagram oldalán tette közzé a kapcsolatot úgy, hogy valójában azoknak a személyeknek szólt be, akik úton-útfélen beszóltak neki. Nincs is ennél jobb visszavágó az ítélkezőknek, nem igaz? A boldogságod pillanatában is csak velük foglalkozni.

„Azoknak, akik úgy érzik, hogy kritizálniuk kell: tartsák magukban. Nem rajtatok áll, hogy helyettem válasszatok vagy ítélkezzetek felettem. Verrett sámán olyan férfi, akivel szeretek időt tölteni, és aki mellett kiteljesedhetek”

S hogy miért is az Instagramot használta fel erre? Mert Márta Lujza még 2019-ben a családdal és a vezetőkkel eldöntve arra jutott, hogy két személy lesz belőle: „amikor a királyi családot képviselem, bel- és külföldön hivatalos dolgokat intézek, akkor használom a hercegnőt a nevem mellett. Ha üzleti ügyekről van szó, akkor viszont nem, simán csak Márta Lujza leszek."

Kicsit összetartóbb családnak tűnik a norvég, mint a brit, nem? Nagyobb a hasonlóság a két uralkodó család között, mint gondolnánk...

„Nem vagyok rá büszke, de rájövök, hogy ennek a mélyen gyökerező rendszernek a megértésébe erősen invesztálnom kell. Nekem, fehér embernek fejlődnöm kell, képeznem magam és jobbá kell válnom, és a rasszizmus ellenes létből antirasszistává kell válnom.


A rasszizmus nem csak a nyilvánvaló, - az, aminek gondoltam -, a feketék nyílt diszkriminációja, rosszul bánása és megölése, ami ellen könnyű és nyilvánvaló állást foglalni. Benne van a részletekben (amiről nem is tudtam, hogy még létezik). Ez az az út, ahogy az emberek félnek Durektől is. Döbbenetes volt megtapasztalni, hogy mélyen mennyire ott van az a feltételezés a barátok részéről is, hogy Durek mindenről hazudik. Hogy a valódi és őszinte kedvessége igazából gonoszság, (...)”

- írta még 2022 nyarán az egyik feltöltött képéhez.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás