promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hatmilliós rezsiszámlát kapott egy házaspár, pedig éppen intelligens mérőórákkal akartak spórolni
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kisebb szívrohamot kapott egy brit házaspár, amikor megkapták a legfrissebb rezsiszámlájukat, amely az elszámolás szerint 13 ezer font volt - ez nagyjából hatmillió forint -, miután okosmérőt szereltek fel négy hálószobás otthonukban Kilmarnockban.

Stewart és Gayle Neely elég komolyan odafigyelnek a kiadásaikra, nincs ez másképp akkor sem, ha a rezsi kifitésére kerül a sor. Havonta 177 fontot - nagyjából 81 ezer forintot - fizetnek a gázért és a villanyért, azonban apró hiba csúszott a gépezetbe, amikor a férfi úgy döntött, ellenőrzi a szolgáltató honlapján a rezsijük alakulását, és amit látott, valószínűleg nem felejti el egyhamar. 

A férfi megdöbbenve látta, hogy egyik napról a másikra 13 000 font fölé - csaknem hatmillió forintra - emelkedett, miközben egy nappal korábban még 190 font plusz befizetésük volt - írja a Daily Record. A házaspár úgy véli, a probléma akkor kezdődött, amikor október elején egy okos gáz- és villanyórát szereltek fel a négy hálószobás családi házukban. Aztán hetekkel később megérkezett a számla. 

Stewart felvette a kapcsolatot a céggel, és köpni-nyelni nem tudott, amikor az operátor megkérdezte, hogy szeretné-e telefonon rendezni az egyenleget. Főleg, hogy a házaspár csoportos beszedési megbízását egy hónappal korábban 156 fontról 177 fontra emelték. A vállalat egész addig nem volt hajlandó tárgyalni az összeg módosításáról, amíg a férfi meg nem kereste a sajtót, és miután nagy visszhangot kapott az ügy, felvették a kapcsolatot a családdal, hogy javítsák a hibát, és felajánljanak egy 150 fontos számlajóváírást.

„Nagyon sajnáljuk, ami Neely-ékkel történt. Kijavítottuk a hibát, kárpótlást ajánlottunk nekik, elnézést kérve az okozott kellemetlenségért."

A házaspár természetesen elfogadta a nyilvános bocsánatkérést és a jóváírást is. Utóbb a férj annyit még hozzáfűzött a történtekhez, hogy szerinte az ügyet nem sikerült volna ilyen gyorsan megoldani, ha nem fordulnak a sajtóhoz.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás