promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenet: Károly király ezt gondolta az elején Meghan Markle-ről
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Akkor most létezik a rasszizmus a Palotában, vagy nem?

Az egész világot bejáró 2020-as Oprah-interjúban Meghan Markle elég erős és visszavonhatatlan rasszizmus váddal gyanúsította meg a brit királyi családot. Azóta ez a kifejezés annyira beleivódott a köztudatba, hogy már-már egyenlővé vált Meghannal: mintha valójában ez lett volna a főprobléma, hogy Harryék elhagyták a Palotát és Angliát.

Egyébként Harrynek azóta volt egy interjúja, amiből egy részlet felkerült a TikTok felületére: miszerint

bánja, hogy nem állt ki a felesége mellett a rasszizmus miatt még a kapcsolatuk elején.

Ezt utána azzal indokolja, mert látszólag a történelem ismétli önmagát, hiszen Diana hercegnőt azért kergették a halálba, mert olyan emberrel volt kapcsolatban, aki nem fehér volt. Az említett videóban talán az a legnyomasztóbb, amit a végén mond ki a kis herceg,

„Nagyon nyomasztó belegondolni, hogy megint elveszíthetek egy nőt a családomból. Minden jel erre mutat."

Míg ezek történtek, ilyen és hasonló interjúk mentek le az elmúlt másfél évben, addig most a napokban egy újabb könyv látott napvilágot, méghozzá egészen pontosan az uralkodó magáról. A szerző Christopher Andersen azt írja e könyvében, hogy

amikor Károly király megismerte Meghant, úgy könyvelte el, mint az a személy, aki nagyon hasonlít külsőre Katalin hercegnő húgára, Pippa Middletonra. Csak később jött rá, hogy Harry új barátnője félvér.

Vagyis kevert származású, hiszen Meghan édesanyja fekete, édesapja pedig fehér. 

2016-ban mutatta be először Harry az apjának az akkor még barátnőjékent ismert Meghant, és a király elbűvölőnek és abszolút csodálatosnak látta a lányt. Ez még az esküvőn is így volt, hiszen önként vállalta, hogy bekíséri az oltárhoz Károly a menyét.

Hogy Christopher Andersen csak azért írta ezeket Károlyról, hogy jobb színben tüntesse fel, félő, hogy sosem fogjuk megtudni. De az egészen biztos, hogy mind az uralkodó és mind Harryék nézőpontja elég erősen ütik egymást. S van egy olyan sandagyanúm, hogy Harry könyve csak még nagyobb olaj lesz a tűzre. Mindenesetre a Korona című sorozatból kiindulva: jelen állapotban a Palota egy percre sem nyugodhat, ha nem akarja, hogy a Monarchia rosszszínben maradjon: de lesz-e újra tiszta és becsületes a királyi család hírneve?

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás