promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Három férfi eltűnt egy lakatlan szigetről, máig nincs rá magyarázat
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Flannan-szigeti világítótorony rejtélye akkor kezdődött, amikor észrevették, hogy a fény rossz időjárási körülmények között nem működik.

A szigeten 3 őrző végezte az őrzői munkát, ami azt jelentette, hogy ott laktak és mindenről naplót vezettek, az eseményekről, időjárásról, hangulatukról.

Amikor valamiért a fény kialudt, segélyhajót küldtek a szigetre. A hajó legénysége megmagyarázhatatlan állapotban találta a szigetet és a 3 őrző telephelyét.

A világítótorony őrzői nem fogadták őket, nem volt zászló a zászlótartón, és nem volt kikészítve az ellátó doboz, ahogy az szokás szerint lenni szokott.

Joseph Moore térképezte fel a szigetet, és kereste a világítótorony őrzőit. A komplexum főajtaját és kapuját zárva találta, az ágyak ki voltak bontva, és az óra valamiért megállt. A naplóban rögzített rossz időjárási viszonyok ellenére arra utaló jeleket találtak, hogy egyikőjük egyedül távozott. A szigetet teljesen átkutatták az őrzők után, de nem találtak semmit.

Érdekes módon az eltűnés előtt már felfordulás keletkezett a szigeten, erre egyértelmű nyomokat találtak. A gyep felszakadt, több készlet is megsemmisült, tartalmát pedig szétszórták. A naplók alapján szörnyű viharok és rossz hangulat uralkodott a szigeten.

Viszont az érdekesség, hogy nem voltak viharok abban az időben.

Mi történt a Flannan-szigeti világítótorony őrzőivel? Íme az elméletek!

A mai napig senki sem tudja, mi történt a világítótoronyban azon az éjszakán, de sok elmélet látott napvilágot az évek során.

A korai elméletek azt sugallják, hogy egy óriási madár vitte el őket, valaki arra gyanakszik, hogy kémek rabolták el őket, vagy egyszerűen csak megszöktek, hogy új életet kezdjenek. A talán leghihetőbb elméletek szerint hasadékba zuhantak, vagy mentális törést szenvedtek az elszigeteltségtől.  MacArthur nem mellesleg híres volt a verekedéseiről, és köztudott volt, hogy erőszakos. Sokan arra gyanakodnak, hogy a szikla szélén verekedés tört ki, és a férfiak a mélybe zuhantak.

Soha nem fogjuk igazán megtudni, mi történt a világítótorony őrzőivel a Flannan-szigeten, de a világítótorony tovább létezik és világít.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás