promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Minden szappanoperánál durvább, hogyan szövetkezett Diana hercegné és András herceg, hogy Károly ne kerülhessen trónra
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szappanoperákat megszégyenítő módon szövetkezett Diana hercegné és András herceg, hogy II. Erzsébet halála esetén - mindezt évtizedekkel ezelőtt - ne Károly kerüljön trónra, hanem Vilmos, így András herceg irányíthatta volna a monarchiát.

Még évtizedekkel ezelőtt történt, hogy András herceg Diana hercegnével szőtt összeesküvést, hogy Erzsébet halála esetén a még kiskorú Vilmos herceg kerülhessen trónra Károly helyett - mindezt Angela Levin állítja új könyvében, aki már több könyvet is kiadott a királyi család tagjairól: sorrendben Vilmos hercegről és Katalin hercegnéről, valamint Harry hercegről is.

Ezúttal azonban teljesen belegázolt a királyi család múltjába az író, ugyanis azt állítja, hogy András herceg Dianával és volt feleségével, Sarah Fergusonnal szövetkezett annak érdekében, hogy ne Károly örökölje a trónt, hanem az akkor még kiskorú Vilmos. A könyv szerint András célja ezzel az volt, hogy Vilmos régenseként - ez az az ember, aki valójában gyakorolja a hatalmat - irányíthassa a monarchiát.

A DailyMail arról is beszámol, hogy Levin új könyvében többnyire Kamillával foglalkozik, illetve azzal is, hogy András hogyan próbálta elérni a királynőnél, hogy zárja ki Károlyt a trónöröklési rendből.

„András nagyon keményen lobbizott, abban bízva, hogy Károlyból nem lesz király, amikor az édesanyja meghal, és hogy Vilmos viseli helyette a koronát”

– fogalmazott szó szerint az egyik benfenntes az írónőnek. II. Erzsébetnek azonban nem igazán tetszett az ötlet, amit András egész nehezen viselt. Az Index azt írja, hogy a bennfentes szerint András „nagyon-nagyon csúnyán, rendkívül udvariatlanul” bánt az édesanyjával, ugyanis ez „azon ritka alkalmak egyike volt, amikor nem kapta meg, amit szeretett volna”.

Aztán Diana halála is megbolygatta az eseményeket, később András már azért lobbizott a királynőnél, hogy ne engedélyezze Károly és Kamilla házasságát, miközben Kamillával szemben rosszindulatú volt, kegyetlen, és nagyon aljas a benfenntes szerint. Közben persze Andrásnak is volt mit takargatnia, és mivel inkább mások háza körül sepregetett, napvilágra került a szexuális zaklatási botránya. Ezek után sok választása nem maradt, a hercegnek még kevesebb maradt, mint ami volt, hiszen megfosztották a királyi családban betöltött szerepeitől. A DailyMail cikke szerint a döntés meghozatalában Károlynak is komoly szerep jutott.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás