promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nincs rá magyarázat: különböző bőrszínű ikrei születtek a kétméhű anyának
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Immár négy éve, hogy nincs magyarázat arra, hogy egy kétméhű anya hogyan szülhetett különböző bőrtónusú ikreket.

Elképesztő története van annak a nőnek, aki négy éve adott életet gyermekeink, és akinek két méhe van. Jade Buckingham még 2018-ban adott életet gyermekeinek, akik teljesen eltérő bőrtónusúak, és a történetre egyelőre az orvosok sem tudtak magyarázatot adni.

Lanaé és Lavell egymástól függetlenül nőttek fel az akkor 25 éves nő méheiben, és saját köldökzsinórjuk és zsákjuk volt, de még ehhez képest is minden teljesen rendben volt Jade várandóssága idején. A nő még 17 éves korában egyébként négyszer vetélt el, ami miatt tágítási és küretációs eljáráson kellett végigmennie, amelynek lényege, hogy megtisztítja a méhnyálkahártyát. Az orvosok aztán azt mondták Jade-nek, hogy többet nem tud teherbe esni, utóbbi példa azonban jócskán cáfolja a tudományt.

Az eljárás során az orvosok észrevették, hogy Jade-nek hüvelyében nőtt egy sövény van - ami nem más, mint egy válaszfal, amely két részre osztja a hüvelyt -, és azt gondolják, hogy a nő így született. A Nottinghami Egyetemi Kórház orvosai akkor azt mondták neki, hogy ez az állapot hozzájárulhatott a vetélésekhez, és ekkor közölték vele azt is, hogy nem lehet gyermeke. 

„Félelmetes volt, hogy mindketten más-más méhben voltak. Újszülöttként hasonlónak tűntek, de néhány hónap elteltével eltérő bőrtónusuk és vonásaik kezdtek megmutatkozni”

- fogalmazott Jade a Leicestershire Live-nak, amelyet az Elle vett észre. Azonban kellemetlen híreket kapott, amikor 22 hetesen azt mondták neki az orvosok, hogy az egyik iker - lánya, Lanaé - leállt a növekedésben. Az orvosok azt mondták neki, hogy két választása van, vagy mindkettőt megszüli 22 hetesen, de lehet, hogy nem élik túl, vagy nem csinál semmit, és a magzat nem éli túl. "Úgy döntöttem, hogy folytatom a terhességet, és reméltem, hogy mindkettő rendben lesz. Nagyon ideges voltam" - magyarázta. 

Aztán, amikor a 34. hétben járt, 2018. április 29-én Jade-et kórházba szállították császármetszésre, mert megindult a szülés. Egy órás műtét után Lanaé 16:44-kor adott életet Lanaé-nek, Lavell-nek  pedig 16:45-kor. az ikrek már négyévesek, köszönik szépen jól vannak, és ezúton is csókoltatják a tudományt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás