promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mind a 600 lakó egyszerre tűnt el egy faluból - a nyomok alapján van, aki idegenekre gyanakszik
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Minden évben emberek milliói tűnnek el az egész világon. A mai modern technológia korában hihetetlen, hogy ez meg tud történni, hogy nyomtalanul eltűnhetnek még emberek. De mi a helyzet abban az időben, amikor nem tartottunk egy számítógépet a zsebünkben, és amikor konkrétan teljes városok lakossága tűnt el?

„Ahol rejtély van, ott általában azt gyanítják, hogy gonosznak is kell lennie”

- mondta Lord Byron.

1923. február 5-én a brazíliai dzsungelhez közeli kisváros lakosai észrevették, hogy a szomszédos Hoer Verde városából nem érkezett meg a szokásos napi kereskedelmi szállítmány. Szokatlan volt, hogy a hajó késett, és az még furcsább volt, hogy egyáltalán nem jött, de a falusiak tudni akarták, hogy mi van a rejtélyes eltűnés mögött.

De sem a megoldás, sem a hajó nem jött el soha.

A falusiak gyanították, hogy valami baj lehet, ők azt gondolták, hogy a hajóval van a probléma, ezért magukra vállalták, hogy ők maguk mennek el a szállítmányért. A két falu között szokásos módon barátságos üdvözletre számítottak a kis dokkban, de ehelyett, ahogy megérkeztek, sértetlenül találták a kis kereskedelmi hajót.

A szomszédos falu lakói elérték a dokkot, és azonnal észrevették, hogy a tipikusan nyüzsgő dokk teljesen üres, és maga a város is szokatlanul csendesnek tűnik, csak a kísérteties szelet hallották, amely egy halott városon haladt át.

Tovább sétáltak a néma városban, várva, hogy valaki, bárki a közelben legyen, és mégis, amit találtak, a széltől nyikorgó függő táblák, a házak nyitott ajtajai és ablakai arra engedtek következtetni, hogy mintha mindenki sietve távozott volna.

Amikor az iskolába elé értek, a rejtély félelmetes fordulatot vett. Közvetlenül az iskola előtt a földföldön egy pisztoly hevert, a lőpor illatát érezni lehetett. Az iskolán belüli egy táblára írt mondat fogadta őket, amely napjaik végéig kísérteni fogja őket... "Nincs üdvösség."

Úgy tűnik, hogy a Hoer Verde rejtélyét különböző elméletek próbálják megfejteni, némelyik igaz kicsit túl extrém.

Kezdjük a legbizarrabb elmélettel. Az elmélet szerint a Hoer Verde 600 lakóját elnyelte egy fekete lyuk, amely mindannyiukat egy negyedik dimenzióba repítette.

A következő elmélet az, amelyre az emberek szeretnek rámutatni, amikor valójában nincs más, ami megmagyarázna egy rejtélyt... Idegenek. Az elmélet szerint idegenek jöttek és rabolták el a falubelieket.

A következő elmélet, ami talán az egyetlen lehetséges ok a történtekre, hogy a falut evakuálták a politikai helyzet miatt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás