promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vlagyimir Putyin és Joe Biden végre összecsaphat egymással? Ez lenne az év legdrámaibb pillanata
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Biztosan megfagyna a levegő, ha az amerikai és az orosz elnök találkoznának, pedig lenne mit megbeszélniük.

A szakértők se mernek jóslatokba bocsátkozni, hogy mikor érhet véget a háború Oroszország és Ukrajna között, ami ugyebár Európára, köztük Magyarországra is jelentős hatással van.

A harcok az utóbbi időben sajnos csak élesedtek az utóbbi időben. Putyin nem olyan rég hadiállapotot vezetett be négy ukrajnai területen. Joe Biden amerikai elnök szerint Putyin egyre nehezebb helyzetben van, és ezért válaszol sokszor brutális lépésekkel. Ebbe beletartozik az ukrán polgárok megfélemlítése is, akiket menekülésre akar kényszeríteni.

Joe Biden és Vlagyimir Putyin között elég feszült a kapcsolat jelenleg. Az amerikai elnök elég sokszor szokott szóban odaszúrni Oroszország vezetőjének, és nevezte már háborús bűnösnek is.

Persze Bidennek volt ennél sokkal komolyabb kijelentése is. A Forbes felidézi, hogy az amerikai elnök egyszer már gyilkosnak is nevezte az orosz elnököt. Akkor egy telefonbeszélgetés folyamán rendezni tudták ezt. Nem tudni Biden mit mondott Putyinnak, de az orosz elnök elégedett volt a magyarázattal.

Amerika és Oroszország kapcsolata alapból is a szakadék szélén táncol. Biztosan nagy csata lenne, ha Putyin és Biden végre szóban összecsapnának egymással. Már közeledik a G20 csoport őszi csúcstalálkozója Indonéziában. Joko Widodo indonéz elnök azt mondta, hogy Putyin is szeretne részt venni az eseményen.

Több vezető viszont korábban azt jelezte, nem vesz részt rajta, ha az orosz elnök is ott lesz. A Politico közben arról számolt be, hogy a Fehér Ház már fel van készülve arra, hogy Putyin és Biden is ott lesz a G20-on, viszont arra törekednek, hogy a két elnök semmiképpen se fusson össze egymással.

Sokan szeretnék, hogy Biden és Putyin végre farkasszemet nézzen egymással. A NATO korábbi európai főparancsnoka, James Stavridis admirális is kijelentette, hogy Bidennek találkoznia kellene az orosz elnökkel, hogy nyíltan tudjanak beszélni.

Arra fel kell készülni, hogy nagyon parázs lesz a hangulat, ha Putyin valóban részt vesz a találkozón. Közben még Biden is változtathat a döntésén, hogy beszéljen Putyinnal.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás