promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Miért fontosabb a Netflix, mint a szex? A nő rögtön hűtlenségre gyanakszik, ha a férfi nem fekszik le vele
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A 30 év alatti férfiak közel egyharmada már nem él szexuális életet, inkább sorozatot néznek a Netflixen, vagy szívesebben nyomkodják valamelyik játékkonzol kontrollerjét. A jelenség mögött komoly frusztráció és félelem lappang.

Általános jelenséggé vált, hogy a PS vagy a Netflix jobban beindítja a fiatal férfiakat, mint az előjáték. Ha úgy érzik, hogy a külsejük nem tökéletes, a társkereséssel sem próbálkoznak. A Noizz arról kérdezte Dr. Piotr Swiniarski orvost, urológust és szexológust, a SexedPL Alapítvány szakértőjét, hogy miért félnek az intimitástól. 

Majdnem megháromszorozódott, azaz pontosan 28 százalékra nőtt azon 30 év alatti férfiak aránya, akik nem élnek szexuális életet. Ezzel szemben a fiatal nők mindössze 8 százalékavallott arról, hogy szex nélkül él. A szakértő szerint a jelenség oka, hogy túl sok és túl nagy kihívásoknak kell megfelelniük ezeknek az embereknek, ugyanis azt várják tőlük, hogy tökéletesen nézzenek ki, sokat keressenek és ezek mellett függetlenek is legyenek. Mindehhez hozzátartozik, a pornófilmek milyensége is.

"...azt sugallják nekik, hogy mindig szexelniük kell, és mindig megakemény erekcióval kell rendelkezniük, és hogy nem engedhetik meg maguknak, hogy kudarcot valljanak az ágyban. Ennek eredményeként meg vannak győződve arról, hogy 100 százalékig tökéletesnek kell lenniük ahhoz, hogy egyáltalán gondoljanak a szexre"

- részletezte Dr. Piotr Swiniarski. Beszélt arról is, hogy ezen kívül egyéb stresszorok is megjelennek az életükben, így a munkahelyi, vagy a családból érkező nyomás, tehát rengeteg az úgynevezett stresszor. Emiatt, amikor szexre kerül a sor, a teljesítési kényszer miatt nem a partnerére, hanem inkább a technikára és az erekcióra koncentrál. 

 "A partner háttérbe szorul, és a cél a teljesítmény lesz. Az ágyban elszenvedett kudarc esetén a fiatalember még inkább lefelé tartó spirálba kerül, és ezt követően minden további közösülés nem a partnerével való együttlét, a pihenés és a kikapcsolódás ideje, hanem egy teszt. Egy olyan teszt, amelynek – szerinte – a végén mindig tűzijátéknak kell történnie"

- fejtegette a szakember. Az interjúban megemlítette azt is, hogy a dolog nem fekete-fehér, nem kell mindennek tökéletesnek lennie, ahogy a valóságban semmi nem az. Kiemelte, hogy a szexuális együttlét minden alkalommal más – van, hogy jobb, van, hogy kevésbé jó, és egyszer az egyik résztvevő jut el az orgazmusig, egyszer pedig a másik. Hangsúlyozta, hogy a siker nem mindig jelentkezik mindkét oldalon és főleg nem egyszerre. 

És hogy mi lehet a dolog ellenszere? Nagyon egyszerű. A szakértő azt mondta, hogy a férfiak és nők szexuális oktatása elengedhetetlen, ugyanis fontos, hogy mindkét fél tisztában legyen azzal, hogy egy-egy mondattal, vagy az irreális elvárásaival milyen kárt okozhat a másiknak. És hogy megértsék, bárki megtagadhatja a szexet, ha éppen nincs hozzá kedve. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás