promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Erzsébet királynő halálos ágyánál furcsa társaság gyűlt össze, miközben Katalin és Meghan hercegnék hiányoztak
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az uralkodó természetét ismerve ez nem meglepő fordulat.

A welsh corgi kutyákat elsősorban a csorda, nyáj őrzésére tenyésztették ki, vagyis hajdan terelőkutyaként használták őket. Mára szobaállat lett belőlük, alacsony termetük, és hűséges, értelmes természetük erre predesztinálta őket.

A közelmúltban elhunyt II. Erzsébet brit királynő a 70 évig tartó uralkodása alatt kifejezetten ehhez a fajtához ragaszkodott, és legalább 30 ebet birtokolt az 1952 óta tartó regnálása során. Rengeteg közös fotó is készült a háziállataival, akiket legalább annyira szeretett, mint a lovait.

Ennek fényében talán nem különös, hogy két kedvenc corgija a halálos ágya mellett is ott virrasztott, miközben Katalin és Meghan hercegnéket távolmaradásra ítélte a család. Erzsébet a Muick és Sandy névre hallgató kutyusokat a fiától, a lókötő András hercegtől, valamint annak lányától, Beatrixtól kapta, de kikötötte, hogy a halála után ők gondoskodnak majd a házikedvenceiről.

Udvari források szerint a két kutyát valóban beengedték abba a szobába, ahol a királynő haldoklott. Erzsébet alighanem jó szívvel fogadta ezt, hiszen feltétel nélkül szerette az állatait, bár az 1980-as években az egyik corgija úgy megharapta a kezén, hogy a sebet össze is kellett varrni.

Abban az időben 9 kutyus is élt Erzsébet mellett, és – hogy ne forduljon elő hasonló malőr – felfogadtak melléjük egy hivatásos tenyésztőt is. Az pedig nem kegyelmezett a falkának, a legrenitensebb példányt kiemelte közülük, és onnantól kezdve a királynő lánya, Anna hercegnő vigyázott arra.

„Fülöp herceg már mondta nekem, hogy túl sok kutyám van. Ha tudtam volna, hogy ezt a tanácsot kapom öntől is, akkor megspórolhattam volna a tiszteletdíját”

– jegyezte meg csípősen Erzsébet a tenyésztő alkalmatlankodására.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás