Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Károly király testőreivel valami nem stimmel, ijesztő felfedezésre jutottak velük kapcsolatban

Károly király testőreivel valami nem stimmel, ijesztő felfedezésre jutottak velük kapcsolatban

Élet

Károly király testőreivel valami nem stimmel, ijesztő felfedezésre jutottak velük kapcsolatban

Élet

Promotions 10:10

A kezük mozgásában van valami egészen szokatlan.

II. Erzsébet királynő halálával utóda, a valószínűleg jövőre megkoronázandó III. Károly lett a brit királyi família legfontosabb személye. Feltehetőleg megerősítették a már eddig is komoly személyes védelmét, és – nem meglepő módon – erre mindenképpen szükség is van.

A brit királyi család tagjait nem úgy ismerjük, mint akikre merénylők és terroristák vadásznak, pedig magas szintű a fenyegetettségük, az például kevésbé ismert, hogy Erzsébet ellen is legalább három alkalommal kíséreltek meg merényletet a hosszú uralkodása alatt.

1970-ben Ausztráliában tett körutat a férjével, Fülöp herceggel, és egy alkalommal vonattal próbáltak eljutni Sydney-ből a következő helyszínre. Valakik farönköket helyeztek a sínekre, feltehetőleg azzal a szándékkal, hogy kisiklassák a vonatot, ám az akadályt még jóval a királynő érkezése előtt sikerült elhárítani.

1981-ben Londonban Erzsébet lóháton nyitott meg egy ünnepi rendezvényt, és ott egy 17 éves fiú egy startpisztolyból hatszor a levegőbe lőtt. A királynő lova megbokrosodott, de sikerült lecsillapítani. Ugyanebben az évben egy új-zélandi múzeumlátogatás alkalmával adott le lövést egy szintén 17 éves fiú az autóból kiszálló Erzsébetre, de a golyó messze célt tévesztett.

Ilyen előzmények után persze nem furcsa, hogy Károly máris megerősített védelmet kapott, ami az emberekkel való személyes találkozása során különösen szembeszökő. A király előtt és után is szorosan halad egy-egy testőr, akik árgus szemmel vizslatják a tömeget, hogy bármelyik pillanatban közbeavatkozhassanak.

Az őt védő személyekkel azonban valami nem stimmel, amint arra többen is rámutattak a közösségi médiában. Egészen pontosan a kezük mozog idegenül, mintha robotok lennének. Közelebbről megfigyelve tényleg természetellenesnek tűnik valamelyik tenyerük, hiszen amíg az egyiket jól tudják mozgatni, a másik furcsa állásban simul a testükhöz.

Ennek az lehet a magyarázata, hogy a testőrök egyik zakóujjába alighanem műkéz van bújtatva, míg az igazi a ruha alatt lapulhat, fegyvert szorongatva. A trükk nem újdonság, hasonlót láthattunk Louis de Funéstől is az egyik Fantomas-filmben.

Ezzel a módszerrel ugyanis nem kell a pisztoly után kapkodni, hanem a fegyver máris rendelkezésre áll, ha használni kellene. Károly sem úszta meg eddig az atrocitásokat, 1994-ben például Ausztráliában birkóztak le egy férfit, aki vaktölténnyel kétszer is rálőtt a beszédet mondó akkori walesi hercegre.

Borítókép: Profimedia

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria