promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
II. Erzsébet temetése: ők azok, akiket nem hívtak meg
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kiderült, kiket nem látnak szívesen II. Erzsébet temetésén.

Helyi idő szerint délelőtt 11 órakor veszi kezdetét II. Erzsébet temetése Londonban, amin a világ vezetői is jelen lesznek. Vasárnap tartották meg azt a vacsorát, ahol a királyi család tagjai mellett az országok vezetői is részt vettek, azonban Harry herceg és Meghan Markle meghívóját az utolsó pillanatban visszavonták.

A szeptember 8-án elhunyt királynőt rengetegen fogják elkísérni utolsó útjára, és most kiderült, hogy kik azok a vezetők, akik nem vehetnek részt a szertartássorozaton.

A temetésre meghívást kapott minden olyan államfő, amellyel az Egyesült Királyság diplomáciai kapcsolatot tart fenn: Joe Biden amerikai, Emmanuel Macron francia, Sergio Mattarella olasz és Frank-Walter Steinmeier német elnök. A kormányfők közül jelen lesz Justin Trudeau kanadai miniszterelnök, Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök, Anthony Albanese ausztrál miniszterelnök, Narendra Modi indiai miniszterelnök, Isaac Herzog izraeli elnök, Jair Bolsonaro brazil elnök, Recep Tayyip Erdogan török elnök, és Cyril Ramaphosa dél-afrikai elnök. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is kapott meghívót, azonban a háború miatt ő nem vesz részt az eseményeken, helyette felesége, Olena Zelenszka utazott el Londonba. Magyarországot Novák Katalin köztársasági elnök fogja képviselni az Egyesült Királyság fővárosában. Tiszteletét teszi majd Lis Truss újonnan beiktatott brit miniszterelnök, Boris Johnson, Theresa May, David Cameron, és Tony Blair is, továbbá számítanak még az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen jelenlétére is.

Többen is vannak, akiket viszont nem látnak szívesen a temetésen, éppen ezért nem kapott meghívót Vlagyimir Putyin orosz elnök és Aljakszandr Lukasenka, Fehéroroszország vezetője sem. A tavalyi katonai puccs miatt Mianmart sem fogja képviselni senki Londonban, és Ali Hámenei iráni vezető sem mehet el a szertartásra, mivel az állami adás Adolf Hitlerhez hasonlította II. Erzsébetet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás