Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Az új király, Károly sem lehet egészséges, aggasztó testi tüneteket fedeztek fel rajta

Az új király, Károly sem lehet egészséges, aggasztó testi tüneteket fedeztek fel rajta

Élet

Az új király, Károly sem lehet egészséges, aggasztó testi tüneteket fedeztek fel rajta

Élet

Promotions 12:12

Egy orvos szerint mindez már a korával jár együtt.

Károly walesi herceg minden idők legöregebb uralkodójaként került a brit trónra II. Erzsébet halálát követően. Az immár III. Károly néven regnáló király hét évtizedet várt a sorára, és mivel novemberben már a 74. születésnapját ünnepli, nem várható el, hogy friss és fiatalos legyen.

A brit sajtó máris aggodalmaskodva figyeli az esetleges betegségeire utaló jeleket. Többeknek feltűntek Károly tömpe, vörös és duzzadt ujjai, amelyek egy laikus számára sem festenek jól. Milyen állapotban lehet az új király?

Ebben a kérdésben természetesen egy orvos véleményét is kikérték az újságírók, Dr. Gareth Nye pedig nem köntörfalazott ezzel kapcsolatban. A Chesteri Egyetemen dolgozó szakember szerint több ok vezethet az ujjak megdagadásához, és ezek közül néhány nagyobb valószínűséggel feltételezhető Károly esetében.

„Az ödéma például egy olyan állapot, amikor a testben vizenyő szaporodik fel a szövetek közötti térben, általában a lábszárban és a bokában, de alkalmanként a kézujjakban is, azok megduzzadását okozva”

– fejtette ki Dr. Gareth Nye, aki arról viszont nem beszélt, hogy az ödéma akár a szívelégtelenség, elégtelen veseműködés, valamint májbetegségek és fertőző betegségek kísérő tünete is lehet. Véleménye szerint a duzzanat 65 éves kor fölött igen gyakorinak mondható, nincs szó tehát különleges esetről.

Az orvos ugyanakkor felvetette az artritisz lehetőségét is, ami az ízület gyulladását takarja, és ennek is lehet jele az ízület merevsége, valamint időnkénti duzzanata. Ez nem az időskor betegsége, hiszen a páciensek kétharmada 65 év alatti. Dr. Gareth Nye szerint a királynak aligha lehet komolyabb egészségügyi gondja, minden efféle tünet a korával jár együtt.

Borítókép: Profimedia

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria