promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szerinted melyik testrészeink nőnek életünk végéig? Ráadásul a gravitáció nyújtja őket
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Gyakorlatilag testünk a kamaszkorunk végéig fejlődik utána hivatalosan megáll a növekedés, azonban ez nem minden testrészünkre igaz. 

Sőt ahogy időskorba Ahogy megkezdődik a biológiai öregedés, apró ráncok, szarkalábak kezdenek láthatóvá válni, bőrünk nem csak ráncosodik, de meg is nyúlik, a mell megereszkedik, hasunk és combunk bőre elkezd meglazulni, tokánk megnő, hátunk meggörbül, ajkunk elvékonyodik, és még sorolhatnám.

De talán a legijesztőbb, hogy füleink csak nőnek és nőnek és öregkorunkra akár ijesztően naggyá válhatnak.
[[cikk1]]

Füleink és orrunk észre sem vesszük, de minden évben nő egy kicsit.  

A fülek hossza akár évente 0,2 millimétert is nőhet.

Mi a helyzet az orrunkkal?

Ahogy a bőr elveszíti természetes rugalmasságát a kollagén veszteség miatt és megadja magát a gravitációnak, ami miatt orrunk is nagyobbnak tűnhet. A lecsökkent kollagén miatt fittyednek le a szemhéjak, ezért kókadhat le az orr hegye, ezért növesztünk tokát. És ezt mind a gravitáció okozza.

Összemegyünk a szívünkkel együtt 

További furcsaság az, hogy a szívünk a negyvenes éveinktől kezdve minden évben 0,3 grammnyit csökken a súlyából. Emiatt alakulnak ki a működési zavarok, mint például a magas vérnyomás. Persze minél egészségesebb életet élünk, sportolunk, mozgunk, annál kevésbé károsodik a szív- és érrendszer és a testünk többi részének öregedését is lassíthatjuk az egészséges életmóddal.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás