Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Nagy bejelentést tettek a benzinkutak az ünnepnap előtt – Most úgy néz ki elég sokan fellélegezhetnek

Nagy bejelentést tettek a benzinkutak az ünnepnap előtt – Most úgy néz ki elég sokan fellélegezhetnek

Élet

Nagy bejelentést tettek a benzinkutak az ünnepnap előtt – Most úgy néz ki elég sokan fellélegezhetnek

Élet

BTP 19:38

Magyarországon már sokan készültek arra, hogy rengeteg helyen nem fognak tudni tankolni a hétvégén.

A szakértők rettegtek attól, hogy augusztus közepétől beüthet a nagy üzemanyaghiány Magyarországon. Ezért vezette be például a MOL is, hogy egy nap ugyanaz az autó nem tankolhat kétszer náluk, de például az OMV is meglépte azt, hogy csak 50 litert lehet tankolni a töltőállomásaikon egy nap.

Az olajtársaságok ezekkel a lépésekkel próbálják megelőzni, hogy teljesen kifogyjon az üzemanyag a kutakon. Aztán péntek délután jött a nagy bejelentés a Független Benzinkutak Szövetségétől, hogy a hozzájuk tartozó töltőállomások a kialakult ellátási hiányok, bizonytalanságok és a ki nem fizetett anyagi támogatások miatt augusztus 19-20-án bezárnak.

Biztosak lehetünk benne, hogy az emberek hétvége előtt erősen megrohamozták volna a kutakat, ahol sokszor így is nagy a sor. Azonban most megérkezett a bejelentés, hogy a korábbi elképzelésekkel szemben mégsem tartanak egységesen üzemszünetet.

Ugyebár közben a kormány bejelentette, hogy a kisbenzinkutakat támogató program továbbra is fut, így elkülönítettek 18,5 milliárd forintot az elmaradt és szeptemberig esedékes kifizetésekre.

„A tagság többsége amellett foglalt állást, hogy a szövetséget alkotó tagvállalatok, vállalkozások egyénileg döntik el, hogy augusztus 19-én és 20-án nyitva tartanak-e vagy bezárnak”

- idézte az rtl.hu a FBSZ közleményét.

Tehát augusztus 19-én és 20-án országszerte az 500-600 független benzinkút többsége biztosan nem teszi ki a zárva táblát Magyarországon. Közben kezdeményezik a MOL NyRt. ügyvezetésével a kapcsolatfelvételt a vidék jobb üzemanyag ellátása érdekében.

Borítókép: Profimedia