promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin börtönbe került? Nagyon durva képeket mutogatnak a litvánok
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sokan várják már a háború végét, és ezt az orosz elnök eltávolításától remélik.

Az orosz-ukrán háború kapcsán már többször felmerült a háborús bűnök elkövetésének felelőssége. Sokan úgy látják, hogy az inváziót megindító orosz legfelsőbb vezetés körében nem szabadna majd elmaradnia a felelősségre vonásnak, vagyis nemzetközi bíróság előtt kellene felelniük a sok tízezer áldozat miatt.

Mindennek fényében is sokkoló az, ami Litvániában történt a napokban. Ha valaki egy hajdani börtönben tesz „virtuális kirándulást” a Google Street View szolgáltatáson keresztül a balti államban, akkor ott legnagyobb megdöbbenésére Putyin orosz elnököt láthatja majd a rácsok mögött (klikk ide).

Természetesen szintén virtuálisan, a nagyhatalmi vezető öltönyös képét kissé ügyetlenül varázsolták a kopott falak közé. A furcsa megjelenítés a litván Go Vilnius turisztikai hivatal és a Google Maps együttműködése révén jött létre.

A helyszín a litván fővárosban, Vilniusban lévő Lukiškės börtön, amely már rég nem foglyok „vendégül látására” szolgál. Inkább afféle kulturális központ, ahol szórakozóhelyek és művészeti terek is találhatók, így bárki felkeresheti.

Ha a számítógépünk, okostelefonunk segítségével bebarangoljuk az egykori börtön folyosóit és celláit, akkor botolhatunk bele ebbe a kissé ízléstelen tréfába. Ami valójában egy politikai művészeti alkotásnak is tekinthető, egy Elijas Slezas nevű művész fejéből pattant ki.

„Ezúton bejelentem a Fedezd fel Putyint! című játékot, amelynek az a célja, hogy a Lukiškės  börtönben virtuálisan sétálva találd meg az oda bevarrt Putyint. Kattints a linkre, és virtuális túrára viszlek a Google Street View-ban! Kommentben írjátok meg, ha sikerült megtalálni”

– fogalmazta meg a pimasz játék szabályait a művész. Litvánia a háború kirobbanása óta tiltakozik az embertelen vérontás ellen, az oroszok pedig már többször megfenyegették őket, hogy ők is esetleges célpontokká válhatnak, bár a mindössze 2,7 millió lakosú balti ország már 2004 óta a NATO tagja.

Skelbiu žaidimą atrask Putiną, kurio tikslas virtualiai vaikščiojant po Lukiškių kalėjimą atrasti patupdytą Putiną....

Posted by Elijas Slezas on Tuesday, July 12, 2022
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás