promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A titok, amiről senki sem tud, és a talpadhoz van köze
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mennyire jólesik ledobni a cipőnket, és érezni a puha föld tapintását. Nemcsak jó érzés, de a szakértők is támogatják ezen törekvésünket, mivel nemcsak egészséges, de gyógyító hatása van.

De a szakértők szerint sokkal gyakrabban kellene ezt tennünk, mert cipő nélkül járkálni nemcsak jó érzés, hanem egészséges is. Nézzük az egészségügyi okokat, amiért mezítláb kellene járkálnunk. Ha mezítláb járkálunk, elkerülhető a harántsüllyedés vagy lúdtalp kialakulása, és erősíthetjük vele a lábfej izmait is. Amikor csupasz lábfejünk a földhöz ér, akkor csillapítja a talajra éréskor keletkező becsapódási rezgést, amiből az ízületeink és a szalagjaink profitálnak.

De nemcsak a testnek gyógyír, hanem a léleknek is jót tesz.

[[cikk1]]

Mivel a lábfejben több receptor található, ami reakcióba lép az idegekkel a talaj egyenetlenségeinek hatására. Szakértők állítják, hogy a mezítláb járkálás nemcsak testileg és lelkileg építő jellegű, de az önbizalomban is segít és javítja az önbecsülést.

A visszérbetegséget is megelőzhetjük egy kis mezítlábkodással, ugyanis felgyorsul a vérkeringés, ami jót tesz az ereknek.

A lúdtalp kialakulása korunk betegsége. Edzd a lábizomzatodat úgy, hogy dobd el a cipődet és egyenetlen felületen járkálj, tornáztasd lábfejedet és masszírozd a talpadon lévő akupunktúrás pontokat. Erről szól a kneip kúra. Csak dobd el cipődet és szaladgálj a természetben 5 percet és gyógyítsd magadat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás