promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tiszta hülyeség így barnulni – újabb veszélyes trend terjed a TikTokon
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A leégés ellen csak a speciális szerek védenek meg.

Veszélyes divat terjed a TikTokon, amely már korábban is adott eszement tanácsokat a közönségnek. Nem kell azonban mindent elhinni, betartani és végrehajtani, amit ott látunk – például barnulási tanácsot se a videómegosztón keressünk.

Nyáron persze mindenki bronzos bőrre vágyik, és természetesen a lehető leghamarabb, ami gyakran vezet veszélyes leégéshez. Tudtad, hogy nemcsak a napon töltött idő, de a génjeink is meghatározzák, mennyire vagyunk hajlamosak a leégésre, és ezáltal a bőrrák kialakulására?

Éppen ezért felesleges kockázatot vállalni például a TikTokon látott őrült ötletek követésével. A bőrgyógyászok szerint is rizikós úgy kiülni napozni, hogy előtte nem kenjük be magukat jó alaposan magas fényvédő faktorú naptejjel, hanem házilag kotyvasztunk helyette valamit.

A népszerű videómegosztón azt az olcsó trükköt ajánlja egy Miriam Mrovili nevű influenszer, hogy a kétségkívül drága napozószerek helyett inkább testápolót és vizet keverjünk össze, és ezt a mixet fröcskölgessük magunkra a napozóágyon lustulva.

Ez azonban igen veszélyes lifehack, mert nem barna bőrhöz, hanem jó eséllyel felhólyagosodáshoz vezet. A módszer ugyanis csak a védelem illúziójával kecsegtet, valójában nem óv meg az erős napfénytől, és idővel mindez melanoma, bőrrák kialakulásához is vezethet.

A szakemberek legalább 30-as faktorú krémet ajánlanak, amit 15 perccel a napozás megkezdése előtt kell a bőrre felkenni. Egyébként a posztja mellett Miriam később azt is elismerte, hogy ő is 50-es faktorú naptejet szokott használni, a videójában kikevert löttyöt pedig csak hidratáláshoz használja – és ezzel nyilvánvalóan megtévesztette követőit.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás