Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Élőben nézhetjük végig Erzsébet királynő haldoklását – állítja egy bennfentes

Élőben nézhetjük végig Erzsébet királynő haldoklását – állítja egy bennfentes

Élet

Élőben nézhetjük végig Erzsébet királynő haldoklását – állítja egy bennfentes

Élet

Promotions 17:36

A 96 éves uralkodó már a küllemére sem ad olyan sokat, mint régen.

Napról napra hanyatlik II. Erzsébet egészségi állapota, ez az egyre ritkább nyilvános szerepléseiből, illetve a róla készült friss fotókból is nyilvánvaló. A brit királynő a legutóbbi képén nemcsak görnyedt, vékonyka és sápadt, de a frizurája is szokatlanul rendezetlen, mintha oldalt túl sokat vágtak volna le a hajából.

Az uralkodónő a szemünk előtt haldoklik, fogalmazott keményen az udvar egyik jó ismerője, kimondva azt, amit eddig nem sokan mertek. Daniela Elser kifejezetten aggasztónak nevezte Erzsébet mostani megjelenését, akár még az egy évvel ezelőtt készült fotókkal összehasonlítva is.

„Hogyan romlott a helyzet ilyen gyorsan? Egy éve a királynő még lovagolt, a kutyáit sétáltatta és a Range Roverét vezette, most pedig arról szólnak a hírek, hogy alkalmanként kerekes székbe kell ülnie”

– fogalmazott a királyi udvar történéseit jól ismerő bennfentes. Elser szerint egyre fárasztóbb a Buckingham-palota szokásos magyarázata, miszerint „nincs itt semmi látnivaló”, miközben Erzsébet egyre rosszabb bőrben van.

Hivatalosan csak időszakos mozgásproblémák sújtják, ami egy 96 éves személynél természetesnek is tekinthető. Viszont az udvar szemmel láthatólag egyre több energiát fordít arra, hogy az uralkodót elfogadható állapotba hozzák a fotózásokra – és ez is egyre ritkábban sikerül.

Talán erre a kritikára is választ próbált adni a palota azzal, hogy a napokban Erzsébetet már újra nyeregben láthattuk. Állítólag az orvosai javallata ellenére tette mindezt, de az uralkodónő képtelen volt ellenállni a kísértésnek. Imádja négylábú jószágait, talán azok az egyetlenek, akikben soha nem kellett csalódnia 70 évet is meghaladó regnálása során.

Nagyjából 9 hónap szünet után pattant ismét lóhátra, ezúttal Windsorban, és szemel láthatólag nagyon élvezte a dolgot. Egy golfautón ülve még a kedvenc corgi kutyáit is meg tudta sétáltatni, vagyis azután, hogy ismét bot nélkül láthattuk járni, újabb jelét adta annak, hogy talán icipicit javult a fizikai kondíciója.

Borítókép: Profimedia