promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zelenszkij a péniszével zongorázott és pucéran gitározott, mielőtt Ukrajna elnöke lett
Borítókép:  YouTube (screenshot)
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Láttad már, ahogy az ukrán elnök a hímvesszőjével zongorázik és meztelenül gitározik?

Volodimir Zelenszkij Ukrajna 6. elnöke, akit 2019. május 20-án iktattak be. A szórakoztatóiparból indult komikus-színész elnöki székért indulását 2018 szilveszter éjjelén közölték, mikor az 1+1 nevű televíziós csatornán Porosenko volt elnök újévi köszöntője helyett Zelenszkij bejelentését közvetítették. Volodimir kampánya a korrupció elleni harcra épült, amivel aztán nyerni is tudott a 2019-es elnökválasztás mindkét fordulójában.

Zelenszkij a második fordulóban a szavazatok 73,22 százalékát kapta meg, míg elődje, Petro Porosenko csupán 24,45 százalékot nyert meg.

Volodimir Zelenszkij eredetileg jogot tanult, de a két hónapnyi gyakornoki munkát leszámítva sosem dolgozott jogászként. Inkább a szórakoztatóipart választotta, ami nem csoda, hiszen már a gimnáziumi évei alatt több komédiaversenyen elindult, ahol dobogós helyezéseket ért el. A nagyközönség először 1999-ben ismerhette meg Moszkvában, ahol a híres 95. városnegyed nevű társulatban lépett fel, és itt is tevékenykedett 2003-ig.

Ezután az ukrán Inter csatornán indította el saját showműsorát, az Esti 95. városnegyed-et, aminek nemcsak megalkotója, de rendezője, és vezető színésze is volt. Ezt követően a tulajdonába került a műsor stúdiója is, és különböző szórakoztató, humoros műsorok készültek általa. Zelenszkij rövid idő alatt óriási sikerre tett szerint nem csak Ukrajnában, de a környező országokban is.

Műsorai leginkább az aktuálpolitikát kritizálták, nemcsak miniszterek és polgármesterek, de állami tisztségviselők és közéleti szereplők is a célpontjává váltak. Többek között gúnyt űzött abból az elnökből, akit aztán a 2019-es választáson legyőzött, de kifigurázta a világhírű boxolóból Kijev polgármesterévé vált Volodimirovics Klicskót is. Érdekesség, hogy Zelenszkij műsorai orosz nyelven készültek, hiszen maga Volodimir is orosz anyanyelvű. Csak akkor kezdett el ukránul tanulni, mikor egy főszerep megkövetelte azt.

Zelenszkij egyik leghíresebb alakításaként emlegetik, mikor öt percen keresztül a péniszével zongorázott, de ugyancsak sokat emlegetett jelenet a meztelenül gitározása is.

Zelenszkij színészi áttörését A nép szolgája című sorozat hozta meg, amiben ő alakította az ukrán elnököt. Ezt a sorozatot jelenleg is az RTL Klub vetíti, és katasztrófális nézettségi számokat produkál. Ugyan Magyarországon a kutyát sem érdekli, a sorozat Ukrajnában és Oroszországban nagy sikerrel futott annak idején.

A népszerűsége miatt Zelenszkij és egy jogászismerőse 2017 decemberében a sorozat címével megegyező pártot regisztrált, de sokáig senki sem tudta eldönteni, hogy A Nép Szolgája párt elnöke valóban elindul-e a választáson, vagy ez is csak egy komédia. Végül őt választották meg Ukrajna elnökének, és jelenleg is ő vezeti az országot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás