promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin bedühödött – egy hollywoodi híresség is rajta van a feketelistáján
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Vlagyimir Putyin egy elég erős feketelistát állított össze.

Már a szakértők is igyekeznek kerülni a kérdést, hogy meddig tarthat az orosz-ukrán háború, mert nem tudnak rá pontos választ adni. Nyikolaj Patrusev, az orosz nemzetbiztonsági szolgálat egykori vezetője nem olyan rég arról beszélt, hogy az országuk nem követi a határidőket, egyszerűen csak haladnak ahogy tudnak, és szép lassan minden céljukat el fogják érni.

Annyi biztos, hogy a Zelenszkij-Putyin csúcstalálkozó még nem most fog megtörténni, így a békére várni kell. Ugyebár az oroszok se számoltak azzal, hogy így elhúzódhat a háború, ami erősen megtépázza a gazdaságukat. Kifelé persze igyekeznek azt mutatni, hogy a szankciók vajmi kevés hatással vannak rájuk.

Mondhatni valamennyire jelképesen, de Oroszország se tétlenkedett az utóbbi időben. Az orosz külügyminisztérium, válaszul az amerikai szankciókra, egy listát tett közzé, amelyen 963 amerikai állampolgár neve szerepel.

A listán olyan szerepelnek, mint Morgan Freeman, Mark Zuckerberg, és persze az Egyesült Államok elnöke, Joe Biden.

Egy valaki 100 százalékig biztos, hogy nincs rajta a listán, és az Steven Seagal. A színész 2016-ban megkapta az orosz állampolgárságot Putyintól. Akkor állítólag a küzdősportok szeretete hozta össze őket. A hollywoodi filmsztár sosem tagadta, hogy nagy tisztelője az orosz elnöknek, ráadásul még a 70. születésnapját is Moszkvában ünnepelte.

Morgan Freeman nem a kedvenc színésze Putyinnak, mivel egy 2017-es interjúban odaszúrt Oroszországnak. A Kreml biztosra ment, és olyan embereket is rátettek a listára, akik már nincsenek életben, mint mondjuk John McCain szenátor.

Susan Glasser, a New Yorker újságírója is a lista átböngészése után tudta meg, hogy ki van tiltva Oroszországból. Hozzátette, hogy alapból csak akkor térne vissza, ha azok az emberek már elmentek, akik ezt a pokoli háborút indították.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás