Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Hova tűnt a Balaton szelet a boltokból? Mi történt a népszerű édességgel?

Hova tűnt a Balaton szelet a boltokból? Mi történt a népszerű édességgel?

Élet

Hova tűnt a Balaton szelet a boltokból? Mi történt a népszerű édességgel?

Élet

Promotions 18:18

Kiderült, miért tűnt el a Balaton szelet és a Boci csoki a magyarországi boltokból.

Az orosz-ukrán háborús konfliktus ellátási kihívások elé állította a Nestlé Hungária Kft-t, melynek következtében bizonyos Balaton és Boci termékek eltűntek a magyar boltok polcairól.

Az Index megkeresésére a cég azt közölte, hogy teljes erőbedobással dolgoznak az ellátási probléma megoldásán.

A Nestlé Hungária Kft. gyára a nyugat-ukrajnai Lvivben található, amit ugyan nem ért támadás, de a gyárban dolgozó emberek épsége és biztonsága miatt a cég a leállásról döntött, illetve arról a rendkívül korlátozott termelésről, ami a Balaton-, és a Boci-portfóliót is érinti.

A cég azt közölte, hogy a Boci csokoládék gyártását a Nestlé csehországi gyárába, míg a Balaton-szelet gyártási fókuszát a korábban is Lengyelországból származó termékekre, az Újhullám-ra szervezték át, amíg a helyzet nem normalizálódik Kelet-Európában. A jelenleg készlethiányos termékekből hamarosan újabb szállítmányok érkeznek Magyarországra. Jelenleg a megszokott piros-, illetve kék csomagolású Balaton szelet helyett a citromsárga Balaton Újhullám vette át a domináns szerepet.

A Nestlé tovább azt közölte, hogy az ukrajnai gyárban az előző hetekben sikerült újraindítani a termelést, az üzem azonban elsősorban ukrán piacra termel. Amennyiben a körülmények megengedik, a gyár újra termelni fog exportra is.

A gyártó abban bízik, hogy amíg a Balaton szelet nem kerül vissza a magyar boltokba, addig a hazai fogyasztók kipróbálják a Balaton Újhullámot vagy a Balaton Bumm termékeket, valamint megkóstolják a mogyorós-mazsolás-zselés Boci csokoládékat.

Borítókép: Facebook