promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Egy jó nagy kráter világos figyelmeztetés lenne” – atomfegyver bevetésére biztatja Putyint egy befolyásos orosz
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A tévériporter szerint azt kellene tenniük, amit az amerikaiaknak Japánban.

Az orosz politika igyekszik higgadtan és objektíven kommunikálni a két hónapja tartó ukrajnai háborúval kapcsolatban, ez viszont nem vonatkozik feltétlenül az állami médiájukra, amely alkalmanként kemény és fenyegető hangot üt meg.

Az egyik legnagyobb propagandistának számító Alexander Sladkov tévés riporter például azt mondta nemrég, hogy Putyin elnöknek lassan valóban nem lesz más választása, mint a nukleáris háború, ha a NATO továbbra is fenyegetően lép fel velük szemben.

Ezzel azonban nem érte be, hanem egyenesen arra szólította fel az állítólag komoly betegséggel küzdő orosz államvezetőt, hogy demonstratív céllal mérjen atomcsapást Ukrajnára, félemlítse meg a nyugati katonai szövetséget.

„Egyre több szó esik a nukleáris fegyverekről, és ehhez Oroszországnak is lehet hozzáfűznivalója. Van egy megoldásunk Ukrajna számára. Illetve többféle van, de folyton a végső eszközre emlékeztetnek bennünket – az atomfegyverekre. Ha senki sem akar meghallani bennünket, és továbbra is 40 ország segíti az ukrán neonácikat, akkor nem lesz más választásunk. Az amerikaiak atombombát vetettek be Japánban, demonstratív céllal. Nekünk, oroszoknak is ezt kellene tennünk Ukrajnával szemben, hogy végre ne kelljen konfrontálódnunk az említett 40 országgal. Egy akkora kráter, ami több régiót is elfoglal, világos példa lenne arra, mennyire komoly Oroszország felhívása a NATO-hoz, hogy végre térjenek vissza a békéhez és harmóniához.” 

Sladkov otromba fenyegetésével szerencsére Oroszországban sem ért mindenki egyet. Nobel-békedíjas honfitársa, az újságíró Dmitrij Muratov például arra figyelmeztetett, hogy az atomfegyverek bevetése az emberiség végét jelentené.

Putyin elnök egyébként már a háború elindulásakor riadókészültségbe helyezte a nukleáris erőket, ez azonban nem egyértelmű és már eldöntött fenyegetést jelentett, csupán a szokásos protokoll részét képezte.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás