promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez a vagány tini srác lenne Magyarország következő királya
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Jóképű, snájdig, elegáns és sportos – pont megfelelő volna?

Magyarországon a királyság intézményét lényegében az első világháború söpörte el. A veterán Ferenc József a világégés kellős közepén, 1916-ban hunyt el, a trónon pedig fia foglalta el a helyét.

Az 1887-ben született örökös I. Károly néven lett az Osztrák Császárság utolsó császára, és IV. Károly néven Magyarország utolsó királya. A háború végén azonban mindkét ország köztársasággá vált, a király viszont nem mondott le, bár elfogadta az új államformát. Károly több alkalommal is megpróbált visszatérni a trónra, és a rengeteg politikai feszültséget okozó helyzet végül úgy oldódott meg, hogy a Svájcba száműzött uralkodó 1922-ben betegség következtében elhunyt.

A fiát, Habsburg Ottót mindannyian jól ismerjük, az 1912-ben született joviális öregúr a rendszerváltás környékén gyakran felbukkant Magyarországon is. Trónigényei már nem voltak, igaz, az osztrák trónöröklési jogáról csak 1961-ben mondott le, mert másképp be sem léphetett volna az országba. Magyarországon az apja halála után a hívei még gyakran emlegették II. Ottóként.

Vele a hivatalos utódlási sor megszakadt, de – ha megmaradt volna a régi rendszer – feltehetőleg a nagyobbik fia, Habsburg Károly követte volna őt a sorban. Az 1961-ben született férfi az ausztriai Salzburgban él, és viszonylag aktívnak számít a politikában, 1996-ban még az Európai Parlament tagjává is választották.

Három utóda közül csak az egyik fiú, az 1997-ben született Ferdinánd Zvonimir. Ő már a modern kor gyermeke, hiszen hobbijának, az autóversenyzésnek él. Nem is csinálja rosszul, ugyanis tavaly a Le Mans-i 24 órás verseny egyik kategóriájának győztese lett.

Ha őt nem érdekelné az osztrák-magyar trón, akkor talán a másik ágon kellene keresgélnünk új uralkodót. Habsburg Ottó kisebbik fiának, Habsburg Györgynek ugyanis szintén van olyan utóda, aki számba jöhetne ezen a téren.

A 2004-ben született (vagyis még tinédzser) Habsburg Károly Konstantinról van szó, aki igazi szőke herceg. Jóképű, snájdig, elegáns – és sportos, az Instagram-oldalán is szerényen csak sportolónak nevezi magát, a lovaglás szerelmese. Pont megfelelő lenne királynak?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás