promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mire készül Kim Dzsong Un? - Levelet küldött Dél-Korea leköszönő elnökének
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Előbb fenyegetett, majd kedves levelet küldött az észak-koreai diktátor.

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető baráti hangvételű levelet váltott Mun Dzse In leköszönő dél-koreai elnökkel a héten, amit az észak-koreai állami média ritka pillanatként jellemez, ami mindkét ország számára pozitív hírt jelent.

Az észak-koreai állami hírügynökség arról számolt be, hogy Mun a hét elején levelet küldött Kimnek, és közölte, hogy nyugdíjba vonulása után is folytatni fogja a munkát Korea egyesítéséért. Kim Dzsong Un cserébe megköszönte „nemzet nagy ügye” nevében végzett munkáját.

Kim Dzsong Un azt is elmondta, hogy közös erőfeszítéseik „reményt adnak a jövőre nézve”, és azt reméli, hogy „javulnak a két Korea közötti kapcsolatok”.

Azért annyira nagy előrelépés nem történt, a helyzet továbbra is feszült a két ország között, mivel a műholdfelvételek új munkálatokat mutattak a Punggye-riben, a nukleáris kísérleti telepen, ami arra utal, hogy Phenjan a telephely 2018-as bezárása után megújíthatja a nukleáris tevékenységét.

Észak-Korea egy új fegyvert is kipróbált a múlt hétvégén, hogy egybeessen az alapító Kim Ir Szen születésének évfordulójával, és ezzel megszegte a nemzetközi ballisztikus rakéták tesztelésére vonatkozó négyéves moratóriumot. Elemzők szerint április 25-én még több tesztre kerülhet sor, amikor Phenjan a Koreai Néphadsereg megalakulását ünnepli.

Mun Dzse In a hivatali idejét arra használta, hogy kapcsolatba lépjen az északi vezetővel, és elnöksége alatt háromszor találkoztak. Hosszú távú célul tűzte ki a koreai háború hivatalos befejezését is, amely 1953-ban fegyverszünettel és nem békeszerződéssel zárult.

Mun megbékélési vágya nem akadályozta meg kormányát abban, hogy újabb szankciókat követeljen Észak-Koreával szemben. Kim Dzsong Un pedig határozottan figyelmeztette déli szomszédját, hogy képes a „megsemmisítésére”.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás