promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezt jó, ha tudod, ha Szerbiába készülsz - Helikopterről figyeli meg a szerb rendőrség az embereket
Borítókép:  Illusztráció/Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A közlekedési szabályok betartását akarják így ellenőrizni.

A rendőrség a belügyminisztérium helikopteres egységével együtt dolgozva kezdte meg a közlekedési szabályok betartásának ellenőrzését. A szabálysértéseket – erőszakos vezetést, sebességkorlátozás túllépését, telt vonalon való előzést figyelik majd a levegőből.

A helikopterek havonta négy alkalommal fognak felszállni, és elsősorban azokat az útvonalakat fogják figyelni, ahol a legtöbb halálos baleset szokott történni. A levegőből ezeket a szabálysértéseket könnyebb észrevenni és lekövetni, mint az autókból.

A gyakorlatban ez úgy fog kinézni, hogy a helikopterben ülő személyzet dokumentálja a szabálysértést, majd felveszi a kapcsolatot a földön szolgálatban lévő egységekkel, akik átveszik a szabálysértő igazoltatását. A helikopterek videó felvételt is készítenek majd, amiket a bíróságon bizonyítékként használhatnak fel.

Az utak megfigyelésével az alapvető céljuk nem a büntetés, hanem az elriasztás, hogy idővel megváltozzon az emberek viselkedése a vezetés közben. A helikoptereket nehezebb kicselezni, így sokan fogják magukat visszafogni az utakon, és betartani a szabályokat. Szakértők szerint a legjobb eredményt akkor érhetik el, ha előre bejelentik majd azokat az időpontokat, amikor a helikopterek felszállnak.

Az Airbus H-145M típusú gépeket Szerbia 2019-ben kapta meg és speciális felszereléssel rendelkeznek. A héten már fel is szálltak, hogy ellenőrizzék az utakat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás