promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kína mégis az oroszok mellé állhat? – Szerintük az USA volt az ukránok felbujtója
Borítókép:  Illusztráció/Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kína nemzetközi szinten próbálja magát semlegesnek mutatni az orosz-ukrán háborúban, de a kínai médiában már egészen más a helyzet.

A kínai állami hírügynökség a háborút „különleges katonai műveletnek” és „orosz-ukrán válságnak” nevezi, de soha nem utal rá, mint invázióra. Az állami műsorszolgáltató csak három héttel az orosz támadás kezdete után említette először a civil áldozatokat.

Nemrégiben pedig olyan hírek jelentek meg az állami médiában, hogy az USA finanszírozza a biológiai fegyverek fejlesztését Ukrajnában.

Kína nem ítélte el Oroszországot egy olyan szuverén ország elleni invázió miatt, amellyel Pekingnek is szoros gazdasági kapcsolatai vannak, ehelyett „jogos biztonsági aggályokról” beszélt, amiket minden félnek meg kell vitatnia.

Az agresszió egy hónappal ezelőtti kezdete óta az Amerikai Egyesült Államok a gonosztevő. A kínai állami média és az orosz ügynökségek, például a Szputnyik és a Russia Today között régóta zajlik együttműködés.

A China Digital Times, egy amerikai székhelyű kétnyelvű hírportál szerint az állami média a Kreml tisztviselőit és az orosz állami médiát idézi forrásként, és rendszeres állami utasításokat kapnak, amik alapján el kell készíteniük a beszámolóikat.

Az USA-t felbujtóként ábrázolják. Az a néhány kínai újságíró, aki a helyszínről tudósít, szintén az orosz narratívát közvetíti.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás