promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zelenszkij nyíltan beszélt arról, hogy fog-e Putyinnal találkozni és tárgyalni
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Végül Oroszország is megszólalt az ügyben.

Rengeteg szakértő szólalt már meg az orosz elnökkel kapcsolatban és a többség egy valamiben egyetért: Putyin egészen biztosan nem fogja feladni a háborút, bármilyen szankcióval is igyekeznek sarokba szorítani.

Oroszország sincsen már könnyű helyzetben. Putyin annyi szankciót kapott már a nyakába, hogy felsorolni is hosszú lenne, a Portfolio pedig ma arról számolt be, hogy érkezik majd a többi is.

Állítólag jönnek majd olyan szankciók, amik a technológiai exportot érintik, érkeznek magánszemélyekre vonatkozó beutazási és vagyonbefagyasztási szankciók és további négy orosz bank ellen várhatóak lépések az EU részéről.

Nem rég rengeteg helyen beszámoltak arról, hogy összejöhet Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő csúcstalálkozója. Akkor állítólag az orosz fél a Krím-félszigetet érintő kérdéseket leszámítva - legalábbis szóban - elfogadta az ukrán álláspontokat.

Zelenszkij elnök kedden azt mondta, Ukrajnának nincs más lehetősége, mint tárgyalni Oroszországgal a harcok befejezéséről, de lehet, hogy ő és Vlagyimir Putyin orosz elnök személyesen nem fognak találkozni.

„Mindannyian, beleértve magamat is, még a tárgyalások lehetőségét is kihívásként fogjuk felfogni”

- idézte az ukrán elnököt a Reuters.

Oroszország és Ukrajna videokapcsolaton keresztül folytatják az intenzív béketárgyalásokat – erről az Interfax hírügynökség egy orosz külügyminiszter-helyettes közleményére hivatkozva számolt be.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője jelenleg nem kívánta kommentálni azt, hogy bármilyen előrehaladás is lenne a béketárgyalások ügyében.

Egy biztos, hogy Zelenszkij és Putyin tárgyalóasztalhoz üljenek, ahhoz még ki kell dolgozni néhány dolgot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás