promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nostradamus jövőre is hatalmas háborút jósol, illetve a Mars meghódításának csődjét
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ha hinni lehet a francia jövendőmondónak, akkor 2023 sem lesz könnyebb az idei évnél.

A hetek óta tartó orosz-ukrán háború lassan talán a végéhez közeledik, az egymással szemben álló felek már többször is tárgyalóasztalhoz ültek. Reményeink szerint hamarosan újra béke köszönt Európára – de mi a biztosíték arra, hogy pár év múlva nem robban ki egy hasonló, vagy akár még véresebb konfliktus?

A 16. században élt, és modern korunkban is sokat idézett francia csillagász-asztrológus Nostradamus például szörnyűséges, nagy háborút jósol a 2023-as évre, amely akár a harmadik világháborúvá is fejlődhet.

A titokzatos próféciaszerző állítólag megjövendölte Hitler felemelkedését, Kennedy elnök meggyilkolását és a szeptember 11-i terrorcselekményeket, de a rengeteg jóslata között számos olyan is akadt, ami szerencsére (egyelőre) nem következett be.

2022-re aszteroida-becsapódást, magasba szökő inflációt, éhezést, és a mesterséges intelligenciával (AI) rendelkező robotok előretörését jósolta meg Nostradamus. Ha hinni lehet neki, akkor a jövő esztendőnk sem lesz túl fényes.

„Hét hónapos nagy háború, emberek halála. Rouen és Evreux nem kerülnek a király kezébe”

– szól a szokásos homályos jövendölés, amelyből elég nehéz bármire is következtetni. Az sem igazán érthető, hogy mire utalna „a királyi házra eső égi tűz”, de nyilvánvalóan nem olyan eseményt jelez előre, amit a tűzoltók egymaguk képesek lennének megoldani.

Biztató ugyanakkor, hogy a hamvakból egy új világrend fog kiemelkedni, és remélhetőleg maradunk elegen ahhoz, hogy ezt élvezni tudjuk. Érdekesség, hogy Nostradamus a Marsra is tesz utalást, miszerint ott ki fog hunyni a fény. Ha ez arra utal, hogy az emberiség egyelőre nem tudja majd kolonizálni a távoli bolygót, annak Elon Musk aligha fog örülni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás