promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elég volt: a britek kiakadtak a lusta, élősködő királyi családra – igazuk van?
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Károly herceg óránként 16,5 millió forintos fizetésért integet a népnek.

Valami megváltozni látszik a világban, már a brit királyi család sem járhat körül úgy a „birodalmában”, hogy közben ne kapna néhány kijózanító pofont. A közelmúltban karibi látogatáson részt vett Vilmos hercegnek és Katalin hercegnének például a jamaicaiak vetették a szemükre, hogy felelősek a hajdani rabszolgatartó rendszerért, és jólétüket az ő őseik kizsákmányolásának köszönhetik.

Pár napja a Mirror című brit lap véleményírója, Liam Gilliver is alaposan odasózott a királyi családnak, és aligha csak a maga, hanem olvasók sokaságának a véleményét tolmácsolva. Ha erre az udvar nem figyel, akkor a jövőben alighanem komoly következményekkel kell szembenéznie.

„A szorgalmasan dolgozó királyi család mítosza csak ködösítés, kizárólag azon fáradoznak, hogyan biztosítsák be magukat”

– áll a véleménycikk címében a kemény állítás, és a szerző ezt pontos számadatokkal igyekszik alátámasztani. Károly herceg például 38 ezer fontot (vagyis 16,5 millió forintot) keres óránként azzal, hogy a fotósoknak pózol, és kezet ráz az emberekkel.

A walesi herceg ráadásul csúcstartónak számít a famíliában, hiszen 2019 óta 521 eseményen vett részt, ez viszont csak évi 74,5 munkanapot jelent összesen, szemben az átlagemberrel, aki 240 napot gürcöl végig minden esztendőben. Károly éves jövedelme meghaladja a 20 millió fontot (8,7 milliárd forintot), ami valóban méltánytalannak tűnik. A többiek még ennyit sem fáradoznak a pénzért – de miért csak most figyeltek fel erre a britek?

„El kell szakadnunk attól a gondolattól, hogy a királyi család tagjai szorgalmasan dolgoznak. Mindez sértő a tanárokra, az egészségügyi dolgozókra, a minimálbérből tengődőkre nézve”

– vágott oda sokadszorra is Liam Gilliver, kimondva azt, amit a szigetországon kívül (és talán ott is) egyre többen hangoztatnak. Ez az írás is előrevetíti, hogy II. Erzsébet halála után alighanem alapvető változás fog bekövetkezni az állam és az udvar viszonyában.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás